FlashPolitica si administratie

Un sfert din angajatii Prefecturii au fost concediati

Nicolle Ebner

După ce a aplicat măsura de reducere a salariilor cu 25 la sută, prefectul Attila Dezsi a fost nevoit să renunţe şi la aproape un sfert din numărul angajaţilor instituţiei.

Trimişi în şomaj şi în pensie
Astfel, din primele zile ale acestei luni, 11 funcţionari publici din cadrul Prefecturii au fost trimişi în şomaj, iar cei care întruneau condiţiile legale, în pensie. Concedierile au început în luna iulie a acestui an, odată cu reducerea unui post de subprefect. Pe lângă subprefect, de la 1 septembrie, alţi 11 angajaţi ai prefecturii au rămas fără loc de muncă.
„Am  redus personalul de la 51 la 39 de angajaţi. În  luna iunie, pe lângă micşorarea salariilor cu 25 la sută, Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat tuturor prefecturilor din ţară să reducă cu 25 la sută şi cheltuielile instituţiei. Ca urmare a prevederilor OUG 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, Prefectura Hunedoara rămâne cu aceleaşi atribuţii, dar ele trebuie îndeplinite cu mai puţini angajaţi. Aşa cum mă aşteptam, cele 17 funcţii vacante existente, la nivel de prefectură, au fost anulate de către minister. Prin urmare, nu am avut cale de întors şi am fost nevoiţi să concediem aproape un sfert din numărul funcţionarilor şi angajaţilor Prefecturii Hunedoara”, a declarat, ieri, prefectul Attila Dezsi, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Printre cei concediaţi se numără şi o consilieră din Cabinetul prefectului.

3 comentarii la „Un sfert din angajatii Prefecturii au fost concediati

  • UNGURUL ASTA TAIE IN ROMANI! ATENTIE ROMANI LA UNGURI SA NU AJUNGEM SCALVII LOR! CE CAUTA D-LE ACOLO IN FRUNCEA JUDETULUI UN UNGUR…

  • El cauta acolo…. pentru ca, Draga Domnule/Doamna este cel mai competent prefect din cati am avut pana acum. Și o spune asta un roman ca si matale. Se pare ca D-ta ai doar criteriul etniei nu si cel al competentei.
    Sa fii sanatos ca ai nevoie mare!

  • Cel mai competent prefect, spui?! Sa ne fereasca sfantul – si stiu ce vorbesc! Toti au fost niste incompetenti numiti politic intr-o institutie ce trebuie desfiintata ca nu isi are rostul! Terminati cu periatul si cascati mai bine ochii!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura