Un prim pas făcut spre un nou triumf în Cupa României

20 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ovidiu Mănăstire

Autobergamo Deva, deţinătoarea ultimelor două trofee ale Cupei României la futsal, va juca azi a treia finală consecutivă, după ce ieri, a eliminat în semifinale pe Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, scor 6-2. A fost un succes fără emoţii a trupei lui Florin Ignat, care în partea secundă şi-a permis să facă spectacol.
Şuturile de la distanţă, soluţii ideale
Cotaţi drept favoriţi în faţa trupei harghitene, devenii au început bine duelul din semifinalele Cupei României, deschizând scorul în mai puţin de trei minute. Cristi Matei a lăsat inteligent o minge trimisă de Paulo Ferreira, iar Florin Matei (foto) a şutat năprasnic de la 10 metri, fără speranţe pentru Grigoraş. Avantajul a durat doar un minut, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc restabilind egalitatea după ce Attila Biro l-a învins pe Vlad Iancu cu un şut din unghi. Alb-vişiniii au presat în continuare în ofensivă, fără a găsi însă soluţiile optime, iar Florin Ignat a decis să adopte jocul fără portar în ultimele cinci minute ale primului mitan. Strategia a dat roade în minutul 18, după ce Paulo Ferreira a găsit drumul spre gol cu o „torpilă” de la 15 metri, stabilind totodată şi scorul pauzei.
Spectacol alb-vişiniu în repriza secundă
Cu arbitrul Bogdan Sorescu înlocuit la pauză de rezerva Vlad Ciobanu, din cauza unei accidentări, partea secundă a debutat cu trei ocazii mari ale Odorheiului, însă nici Manya şi nici Laszlo Szocs nu l-au putut învinge pe Iancu, cel din urmă ratând în două rânduri. În schimb, devenii au punctat din nou, prin Florin Matei, care a transformat perfect o lovitură liberă de la 11 metri. Cu şapte minute înaintea finalului, soarta partidei era decisă, acelaşi Florin Matei recuperând o minge şi pasându-i-o lui Obadă, iar internaţionalul moldovean a marcat cu poarta goală. Omul finalului de meci a fost portarul Vlad Iancu, care a reuşit o „dublă” cu şuturi din poartă în poartă, între execuţiile sale interpunându-se golul lui Biro, unul ce a contat doar pentru statistici. Autobergamo va încerca azi să-şi apere trofeul cucerit în 2015 şi 2016, iar adversară îi va fi Informatica Timişoara sau City’us Tg. Mureş, a căror întâlnire s-a terminat după încheierea ediţiei.
AUTOBERGAMO DEVA 6 (2)
Iancu – C. Matei (cpt.), F. Matei, Nuno Coco, Paulo Ferreira. Au mai jucat: Pânzaru, Obadă, Tacot, Ique, Ignat, Cesar. Antrenor: Florin Ignat
FK ODORHEIU SECUIESC 2 (1)
Grigoraş – Biro, Szecsi, Laszlo Szocs, Manya. Au mai jucat: Mihaly, Lorant Szocs, Tamaş, Kedei. Antrenor: Zoltan Jakab
Arbitrii: Bogdan Sorescu (Piteşti) – Daniel Decă (Brăila)
Au marcat: F. Matei (3, 28), Paulo Ferreira (18), Obadă (33), Iancu (35, 40) – Biro (4, 36)
Sala „Constantin Jude” din Timişoara, spectatori 500

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Tatăl care şi-a violat fiica a primit şase ani de închisoare

Individul din Aninoasa, în vârstă de 47 de ani, a fost aspru pedepsit de judecătorii de la Petroşani, pentru că...

Hoţii de telefoane, trimişi în judecată

Cei doi indivizi din municipiul Lupeni, prinşi în flagrant de poliţiştii locali din Petroşani, în timp ce au dat o...

Ani grei de puşcărie pentru hunedorenii care au tâlhărit un autostopist

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care doi hunedoreni recidivişti, Vasile Bobriuc şi Gheorghe...

Închide