Comunitate

Un an cu reparații și investiții la Aqualand

Magdalena Șerban

În următoarea perioadă, Complexul Aqualand din Deva va avea parte de unele reparații, dar și de modernizări de ordin tehnic. Date fiind cifrele bugetare, s-a bifat planul de acțiuni pentru anul curent.

Timpul lasă urme
„Am așteptat alocările din 2022 pentru a vedea ce vom reuși să concretizăm din ceea ce am plănuit la capitolul investiții. În primul rând, vrem să înlocuim sistemul electric, în 2021 am schimbat pompe și alte elemente. Softul ce dă impulsurile la valurile din bazin, la vârtej, necesită actualizare, fiind deja depășit din punct de vedere tehnic. La fel sunt și instalațiile de clorinare, așa că a venit timpul să trecem pe instalații de clor lichid. De ase­menea, vom fi obligați să izolăm acoperișul, deoarece sunt problem. Știm cu toții că un lucru care e puțin dete­rio­rat se degradează grav dacă e lăsat de izbe­liște. Este absolut prioritară această lucrare. Ne propusesem să o facem în 2021, dar nu am apucat din cauza vremii. Am început reparațiile, însă ne-am oprit, căci timpul devenise rece, umed și capricios, iar con­dițiile meteo nu erau pro­pice pentru ceva trai­nic. Anul trecut am înlo­cuit siste­mul de intrare ce era și el în­vechit“, a precizat Irinel Faur (foto), di­rectorul Servi­ciu­lui Public de În­treținere și Gos­po­dărire Munici­pală Deva, entitate economică sub aripa căreia se află Aqualand. Ce trebuie subliniat e că deși s-au scumpit alarmant atât gazul cât și curentul, nu s-a umblat la prețuri, ele rămânând la fel ca în anul precedent. Astfel, pentru a se bucura de divertismentul oferit de complexul acvatic, elevii, copiii, studenţii şi pensionarii vor achita 20 de lei, în timp ce pentru ceilalți, biletul de intrare este de 25 de lei. Programul de funcţionare este luni, în intervalul orar 14-22, iar de marţi până vineri, între 9 şi 22. Sâmbăta şi duminica, com­plexul e deschis între orele 10 şi 22. Copiii pasionați de bălăceală pot urma cursuri de înot, orele ţinându-se după-masa, contra­cost, ele fiind efectuate de către personal calificat.

De la frig, la cald
„Iarna, lumea simte dorul căldurii, al apei calde, al băilor și al răsfățului estival. Și de asta suntem aici, să oferim ceea ce-și doresc clienții. Punem la dispoziţia acestora şapte bazine de înot de diferite dimensiuni şi adân­cimi, instalaţie de generat valuri, dar şi spaţiu de relaxare, spaţiu cu şezlonguri şi pardo­sea­lă încălzită, saună, grotă salină, tobogane etc. Am avut un succes foarte mare în perioada sărbătorilor, când efectiv s-a creat agitație la intrare, fiind obligați să respectăm norma­ti­ve­le sanitare și de distanțare pentru a pre­veni răspândirea Covid. După atâtea restric­ții, cu toții ne doream o gură de relaxare, însă trebuia să fim în litera legii. În continuare, suntem vizitați, mai ales în week-end-uri, de clienți din județ, dar și din județele vecine. Aș aminti Alba, în special, Sibiu, dar mai sunt și altele. Vă așteptăm să vă bucurați de con­dițiile de vară și să vă distrați alături de fami­lie, prieteni ori simple cunoștințe“, a fost în­dem­nul directorului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura