Politica si administratie

Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Dezamăgitor și sfidător, ne-au fost blocate drumurile și am asistat la convoaie ce transportau tancuri – fără să ni se spună ce-i cu tancurile, când și unde vor fi folosite

Deputatul independent de Hunedoara Anamaria Gavrilă (foto) a cerut Preșe­dintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Nicolae Ciucă să informeze Parlamentul României asupra evoluțiilor militare din țara noastră în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei.

Să aducă înapoi specialiștii
„Domnule Președinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Ciucă – zice-se că astăzi (n.r.-ieri) e ziua oficială în care începe războiul. De unde știm? Am citit și noi știrile. Știrile, domnilor, pentru că de la dumneavoastră nu am auzit nimic. Dezamăgitor și sfidător – mii de soldați au fost primiți în țara noastră – fără să ne întrebați. Pe slovaci i-au întrebat, iar fiecare parlamentar care a votat pentru trupe pe teritoriul țării va trebui să dea socoteală reprezentanților lui pentru votul său. Cum este și firesc”, a declarat Anamaria Gavrilă în Parlament.
În opinia acesteia, nici românii nu au primit informații suficiente despre manevrele militare din România: „Dezamăgitor și sfidător, ne-au fost blocate drumurile puține pe care le avem și am asistat la convoaie ce transportau tancuri – fără să ni se spună ce-i cu tancurile, când și unde vor fi folosite. Pe teritoriul nostru, pe teritoriul Ucrainei? Dezamăgitor și sfidător – am asistat la nave militare care au fost ancorate în portul Constanța. Românii s-au întrebat dacă vine războiul. Însă domnule președinte, domnule prim-ministru – nici o comunicare oficială de la domniile voastre”.
Anamaria Gavrilă susține că, în timp ce gestionează problemele de securitate, actuala putere trebuie să asigure și de susținerea economiei românești. „Am mai aflat zilele acestea că se deschide și o fa­brică. Entuziasmatul m-a luat pe sus – poate o fi una de panouri solare, una de conserve sau una de mobilă ca să prelucrăm și noi lem­nul nostru la noi. Nu, era una de ar­ma­ment. Sfinte Dumnezeule – asta ne lipsea? Dar românii sunt optimiști și răbdători – se gândesc că, așa cum ați reușit să aduceți mii de soldați, poate găsiți o cale să aduceți miile de specialiști români plecați înapoi acasă. Poate așa cum ați reușit să des­chideți o fabrică de armament, deschideți și una de mobilă, și poate așa cum vă apropiați de aliații noștri prin prisma războiului, poate vă asigurați și că nu își retrag capitalul de pe piața românească – în caz că se trage”, a mai spus deputatul de Hunedoara.
„Vă așteptăm în fața noastră să ne spu­neți ce-i cu tancurile, ce-i cu navele și în ce condiții se va trage de pe teritoriul României”, a concluzionat Anamaria Gavrilă.

One thought on “Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Dezamăgitor și sfidător, ne-au fost blocate drumurile și am asistat la convoaie ce transportau tancuri – fără să ni se spună ce-i cu tancurile, când și unde vor fi folosite

  • Ce infracțiuni penale au făcut muncitorii corecți cu respect față de lege să primească un salariul minim net de 1580 de lei ?
    Un infractor arestat primește de la stat 5800 de lei lunar pentru întreținerea lui în închisoare .
    Unde mai vedeți drepturi egale ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura