ComunitateEducatie si cultura

Ce vedem la sfârșit de săptămână la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani

Vineri, 18 februarie 2022, ora 18.00, o puteți vedea pe Andrada Dobre în Mono­dra­ma „Recuperare. Un proces”, după autori ro­mâni contemporani, regia Marius Costache.
„Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindicate prin fumul evocării lor.
Un spectacol poetic despre procesul recu­perării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață.” – regizorul Marius Costache
Spectacolul are loc la Sala Artelier. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Sâmbătă, 19 februarie 2022, ora 18.00, este programat spectacolul pentru adulți „Soacra cu trei nurori” după Ion Creangă, un spectacol de Dan Mirea.
„În adaptarea textului si regizoral am în­cer­cat să dau o nota de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea să ofere răspunsuri pe care atât noi artiștii cât și spectatorii le caută în Teatru. În aceste vremuri în care omenirea este atât de încercată, Teatrul rămâne, „vaccinul” si antidotul sigur al sufletelor noastre”, Dan Mirea.
Din distribuție fac parte: Nicoleta Bolcă, Mihai Sima, Laurențiu Vlad, Nicoleta Nicu­lescu, Simona Codreanu, Sergiu Fîrte, Oana Crișan, Izabela Badovics, Gigi Stoica, Dorin Ceagoreanu și Ion Popescu.
Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului.
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Duminică, 20 februarie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai, sunt așteptați în lumea poveștilor. Ei pot vedea spectacolul „Mica Sirenă” după H.C. Andersen, un spec­tacol de Dan Mirea.
Mica Sirenă este povestea unei sirene care s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Pentru a putea fi alături de alesul linimii sale, Mica Sirenă îşi vinde părul frumos, îşi pierde graiul, iar în locul cozii de pește primeşte picioare. Peripeţiile sirenei dar și a celorlalte per­sonaje le puteți vedea dacă ne călcați pragul.
Din distribuție fac parte: Corina Vișinescu, Nicoleta Niculescu, Sergiu Fîrte, Dorin Ceagoreanu, Alexandru Cazan, Simona Codreanu, Gheorghe Stoica.
Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori. Acestea pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală.

Atenție!
Având în vedere noile măsuri anti-COVID, accesul în sala de spectacole este permis la 50% din capacitatea sălii și doar celor care dețin: certificat verde, rezultat negativ al unui test antigen rapid sau PCR. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!

Mulțumim pentru înțelegere!

Echipa TDIDS

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura