Comunitate

Vine, vine, Dragobetele!

Biblioteca județeană pregătește o nouă manifestare, de data asta fiind vorba de Dragobete, sărbătoarea noastră dedicată iubirii de viață, de oameni, de tot.

Poezie și nu numai
Astfel, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, întâmpină sărbătoarea primăverii și a dra­gostei printr-o manifestare culturală specială intitulată „Dor și drag de Dragobete”. Aceasta va avea loc în 23 februarie 2022, ora 1700, în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani.
„Veche de secole, sărbătoare dragă ro­mânilor, transmisă peste generații, Dragobe­tele, numit și Cap de primăvară, este simbolul speranței, al renașterii naturii și al iubirii. Bogată în semnificații și simboluri, sărbă­toa­rea de Dragobete face parte din patrimoniul spiritual al poporului român, din tezaurul de tradiții și obiceiuri care nu-și pierd pros­pe­țimea odată cu trecerea timpului pentru că sunt preluate și transmise din generație în generație. Manifestările dedicate acestei săr­bători vor fi alcătuite din recitaluri de poe­zie de dragoste susținute atât de poeți hu­ne­do­reni, care își vor rosti propriile creații, cât și de actori ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, care vor recita poezii din lirica românească. Va urma o suită de piese muzicale în interpretarea coralei „Sargeția” din Deva, dirijor Mihaela Popa, ansamblu coral binecunoscut și îndrăgit.Sunt invitați toți cei care doresc să se bucure de această străveche sărbătoare românească, alături de îndrăgiți mesageri ai culturii hunedorene”, a spus Sebastian Bara (foto), managerul Bibliotecii județene. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura