Ultima şedinţă a CJ Hunedoara, ales în 2012

05 ultima sedintaNatalia Bumbac

Ieri, s-a desfăşurat ultima şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara în formula rezultată în urma alegerilor locale din 2012.
În cei patru ani de mandat, consilierii judeţeni au aprobat în total 1.007 de proiecte de hotărâre, toate care au fost supuse dezbaterii şi votului lor, fără ca vreun proiect să fie respins. Tot în această perioadă au avut loc schimbări majore la conducerea CJ Hunedoara, după ce fostul preşedinte Mircea Moloţ şi fostul vicepreşedinte Tiberiu Balint au plecat de pe poziţii la finele lui 2014, fiind anchetaţi într-un dosar penal. În iunie 2015, prin votul majorităţii consilierilor judeţeni a fost votată o nouă formulă de conducere a administraţiei judeţene, cu Adrian David pe funcţia de preşedinte şi Vetuţa Stănescu pe cea de vicepreşedinte. Până atunci, CJ Hunedoara a fost administrat de vicepreşedintele Dorin Gligor.
Cuvântul cheie: transparenţa
Deşi a durat doar un an de zile, mandatul lui Adrian David în fruntea CJ Hunedoara nu a fost unul uşor, dată fiind moştenirea grea lăsată de fosta conducere. „Cea mai mare provocare a mea, ca preşedinte, a fost restabilirea imaginii Consiliului Judeţean, vizibil afectată de evenimentele din iarna lui 2014. Cred că pot să spun că am reuşit prin muncă, seriozitate, sinceritate, să redau hunedorenilor încrederea în administraţia judeţului”, a afirmat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
Acesta a mai spus că transparenţa este cuvântul cheie care caracterizează perioada în care a condus CJ Hunedoara, fiind făcute eforturi considerabile în acest sens. „Cred că astăzi, atunci când vorbim de CJ Hunedoara, avem pe buze un singur cuvânt: transparenţă. Sper ca în viitoarea legislatură să fie alături de transparenţă, şi performanţă. Încă lucrăm la armonizarea acestor două deziderate ale noastre”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara.
Trebuie spus că din momentul în care a fost ales preşedinte al CJ Hunedoara, Adrian David a emis o serie de proiecte de hotărâre conform cărora administraţia judeţului să fie obligată să publice pe pagina de Internet a instituţiei documentele aferente pentru fiecare sumă de bani cheltuită din bugetul judeţului. Adrian David candidează la alegerile locale din 5 iunie pentru un nou mandat la conducerea judeţului, fiind primul pe lista PNL.

3 comentarii la „Ultima şedinţă a CJ Hunedoara, ales în 2012

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.