Actualitate

Ucigașul doctoriței de la cabinetul veterinar, trimis în judecată

La finalul anului trecut, o crimă îngrozea Valea Jiului. Un tânăr, Robert Ştefan (foto), și-a omorât iubita, medic veterinar, stran­gulând-o. Bărbatul a încercat apoi să se sinucidă.

A vrut să scape
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat cer­ce­tările în acest dosar. Anchetatorii au anunțat că bărbatul ar fi pregătit crima din timp și a încercat să spună că era băut în momentul producerii faptei.
„În fapt, inculpatul Ș.R.F, anterior datei de 9.12.2023, pe fondul deteriorării ire­mediabile a relației de iubire și a geloziei puternice, a luat rezoluția infracțională de a ucide victima Ș.L., apoi a reflectat la modul, locul și momentul uciderii, in­clusiv la versiunea care învederată an­che­tatorilor după e va comite crima, să-i ofere o încadrare juridică mai fa­vo­rabilă, a procurat un șnur textil, a cons­truit un context favorabil care să-l pla­seze într-o poziție procesuală atenuată, în sensul că ar fi fost puternic sub in­fluența băuturilor alcoolice consumate în noaptea de 08/09.12.2023, în data de 9.12.2023 dimineața. După ce a efectuat o scurtă observație din locul comiterii faptei, a intrat în cabinetul medical veterinar Ș.L. (al victimei), din Petroșani, a pândit momentul prielnic și a trecut în spatele victimei, a scos șnurul din buzunarul gecii cu care era îmbrăcat și a sugrumat-o, determinând asfixia mecanică și moartea acesteia. După ce a ucis pe victima Ș.L., incul­patul Ș.R.F. a luat telefonul acesteia și un rând de chei cu care a închis ca­bi­netul veterinar indicat mai sus, ulterior accesând telefonul victimei prin des­chiderea acestuia, folosind parola de acces pe care o cunoștea, blocând un cont de pe telefonul victimei și acce­sând aplicația Waze”, a informat pro­cu­rorul șef Secția Judiciară, Ioanela Sanda Draia, purtătorul de cuvânt al Parche­tului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura