UAPL iese la rampă!

Cristina Ghenea

Devenii ar putea plăti mai puţin pentru căldura din spaţiile comune, dacă citirea contoarelor de energie termică va fi făcută direct de către furnizor. Cel puţin asta este părerea Uniunii Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari (UAPL) din reşedinţa de judeţ, care le propune reprezentanţilor Termocentralei Mintia să preia acest serviciu.
Potrivit vicepreşedintelui UAPL Deva, Petru Miclăuş, devenii debranşaţi de la sistemul centralizat de încălzire „sunt nemulţumiţi, în primul rând, de sumele pe care trebuie să le plătească pentru părţile de folosinţă comună“. Deşi au propriile centrale termice, aceştia sunt nevoiţi să scoată lună de lună bani din buzunare pentru căldura degajată de conductele din subsolul blocurilor şi cele din spaţiile de folosinţă comună, cum ar fi casa scărilor etc. „Operatorul ISTA calculează distribuţia pe baza repartitoarelor de costuri, iar cei care sunt debranşaţi de la termoficarea centralizată ajung să plătească o anumită sumă lunar, ceea ce nu e normal. Vrem ca de calculul energiei termice să se ocupe furnizorul, aşa cum ar fi trebuit făcut de la bun început“, a precizat Petru Miclăuş. Acesta a mai adăugat, în cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, în Deva, că propunerea UAPL a fost comunicată deja reprezentanţilor Primăriei şi urmează să fie dezbătută şi de cei de la SC Electrocentrale Deva SA – Termocentrala Mintia.
„Asociaţiile de Proprietari au încheiat contracte comerciale cu SC ISTA SA, în care Primăria municipiului Deva nu este parte contractuală. La solicitarea UAPL Deva a fost intermediată o întrevedere între reprezentanţii acesteia şi conducerea Termocentralei Mintia – furnizorul de energie termică şi apă caldă – pentru discutarea posibilităţii de efectuare a serviciului de citire a contoarelor de către SC Electrocentrale Deva SA“, a declarat Laura Chinci, consilier al primarului reşedinţei de judeţ. În prezent, aproximativ 12.000 de locuinţe din municipiul Deva mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. În cazul celor debranşaţi, serviciile de calcul al consumului de căldură în spaţii comune sunt efectuate de SC ISTA SA, prin repartitoare de costuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare