Pregătiri de toamnă la Vaţa de Jos

Bun gospodar, Milu Folescu (foto), primarul din comuna Vaţa de Jos, a început din timp pregătirile pentru toamnă şi iarnă, deşi vara încă nu vrea să plece.

Reparaţii la şcoli şi la drumuri

Astfel, se finalizează lucrările de reparaţii la unele şcoli din comună şi a început să se asigure necesarul de lemne pentru instituţiile publice (cămine culturale, şcoli, primărie). De asemenea, cu bani din bugetul local, s-au reparat drumurile comunale din satele Ociu şi Ocişor. S-a rezolvat şi problema apei pluviale şi a canalizării de pe strada Libertăţii, în zona dispensarului uman, din Vaţa. Este în curs de rezolvare aceeaşi problemă şi pe strada Câmpului. „O nouă etapă de asfaltare a drumurilor comunale din Ociu, Vaţa de Jos, Vaţa de Sus şi Ocişor va începe în perioada următoare. La drumuri mai avem de lucrat, dar facem totul după cum ne e măsura dată de buget. Din păcate, avem şi constrângeri ce ţin de bani”, spune primarul Milu Folescu.

„Ne luptăm pentru dreptate”

“De asemenea, mergem mai departe cu procesul privind proiectul investiţional depus prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, deoarece considerăm că ni s-a făcut o mare nedreptate. În această lună vom avea un nou termen la care ne vom prezenta. Mă lupt în continuare” a subliniat edilul şef din Vaţa. De menţionat că din noiembrie 2010, Milu Folescu a preluat frâiele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară înfiinţată alături de comuna vecină, Tomeşti, pentru a implementa un proiect de alimentare cu apă şi canalizare în mai multe sate, în valoare de şase milioane de euro. Dar, cum ghinionul vine repede, după încheierea procedurii de licitaţie, au fost mai multe contestaţii, depăşindu-se termenele-limită stipulate de UE. Drept urmare, sprijinul a fost retras.

Finala campionatului de fotbal comunal

Şi nu doar ca fapt divers, primarul Milu Folescu a ţinut să precizeze că duminică, 9 septembrie, locuitorii comunei vor avea parte de mare fotbal, mare. Mai exact, se va desfăşura finala campionatului comunal de fotbal, „Cupa Văţană”, la startul căruia s-au aliniat 13 echipe, câte una din fiecare sat aparţinător. Finala acestui campionat se va disputa între echipele satelor Vaţa de Jos şi Birtin. Cu acest prilej se vor acorda nu doar „Cupa Văţană”, ci şi alte trofee şi diplome, pentru cel mai vârstnic şi cel mai tânăr jucător, trofeul fair-play şi altele. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare