Turnee importante de tenis înainte de Australian Open

La finalul acestei luni vor debuta două turnee importante de tenis de câmp de categoria WTA 500 desfăşurate în paralel. Organizatorii de la Melbourne Summer Series, un eveniment de tenis inedit, care a fost înfiinţat în contextul pandemiei, au anunţat că 49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii, inclusiv Simona Halep, vor participa la cele două turnee, singura absenţă de mar­că fiind Kiki Bertens (Olanda, 9 WTA).
Cele două turnee vor avea loc în paralel, între 31ianuarie şi 6 februarie, la Melbourne, înaintea Australian Open (8 – 21 februarie) şi sunt dotate cu premii în valoare totală de câte 565.530 de dolari fiecare.
Primele 32 de jucătoare din clasamentul WTA vor fi împărţite în două grupe de câte 16 şi vor fi capi de serie la Gippsland Trophy, res­pectiv Yarra Valley Classic, aşa cum au fost de­numite cele două turnee feminine ale Mel­bourne Summer Series. Great Ocean Road Open şi Murray River Open vor fi cele două turnee masculine de câte 250 de puncte.
Tablourile principale ale celor două con­cur­suri vor avea câte 64 de jucătoare şi vor fi com­pletate cu jucătoare stabilite prin tragere la sorţi iar calificările şi meciurile de pe ta­blou­rile principale încep la 31 ianuarie, după ce toate jucătoarele au încheiat o perioadă de carantină de 14 zile de la sosirea la în Australia.
Simona Halep (2 WTA, foto), Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA) şi Irina Begu (78 WTA) sunt reprezentantele României acceptate direct la Melbourne Summer Series.
De asemenea, un alt turneu feminin, de ca­tegorie WTA 250, se va desfăşura după 15 fe­bruarie la Melbourne, atunci când Australian Open intră în a doua săptămână de concurs. Jucătoarele eliminate în primele tururi vor a­vea astfel posibilitatea de a rămâne la Mel­bourne pentru a lua parte la o nouă provocare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare