Ministrul Eduard Novac demisionează de la conducerea F.R. Ciclism

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak (foto), a anunţat că a demi­sio­nat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.
„În virtutea noilor mele responsabilităţi, în calitate de ministru al Tineretului şi Spor­tului, mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un proiect de suflet, în care am investit şapte ani de muncă, pasiune şi încredere în viitorul acestui sport”, afirmă singurul campion paralimpic al României.
Eduard Novak a declarat că Federaţia Ro­mână de Ciclism va trebui să organizeze o Adunare Generală pentru alegerea noului preşedinte, statutul existent neprecizând că interimatul ar putea fi preluat de către o altă persoană din cadrul instituţiei.
„Statutul nostru este foarte vechi şi nu prevede nicio delegare a funcţiei sau ceva de genul acesta. După ultimele consultări cu avocaţii noştri, trebuie organizate alegeri pentru alegerea preşedintelui. După care alegerea membrilor federaţiei mai în pri­măvară, mai târziu. Aceasta este cea mai indi­cată soluţie, pentru că nu este prevăzut nimic în statut, nici prin demisie, delegare sau altceva”, a declarat Novak.
Eduard Novak a preluat mandatul de minis­tru al Tineretului şi Sportului în gu­vernul Cîţu, la finalul anului trecut, la pro­pu­nerea UDMR. El era preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism din 2013.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare