Ministrul Eduard Novac demisionează de la conducerea F.R. Ciclism

7 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak (foto), a anunţat că a demi­sio­nat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.
„În virtutea noilor mele responsabilităţi, în calitate de ministru al Tineretului şi Spor­tului, mi-am înaintat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, un proiect de suflet, în care am investit şapte ani de muncă, pasiune şi încredere în viitorul acestui sport”, afirmă singurul campion paralimpic al României.
Eduard Novak a declarat că Federaţia Ro­mână de Ciclism va trebui să organizeze o Adunare Generală pentru alegerea noului preşedinte, statutul existent neprecizând că interimatul ar putea fi preluat de către o altă persoană din cadrul instituţiei.
„Statutul nostru este foarte vechi şi nu prevede nicio delegare a funcţiei sau ceva de genul acesta. După ultimele consultări cu avocaţii noştri, trebuie organizate alegeri pentru alegerea preşedintelui. După care alegerea membrilor federaţiei mai în pri­măvară, mai târziu. Aceasta este cea mai indi­cată soluţie, pentru că nu este prevăzut nimic în statut, nici prin demisie, delegare sau altceva”, a declarat Novak.
Eduard Novak a preluat mandatul de minis­tru al Tineretului şi Sportului în gu­vernul Cîţu, la finalul anului trecut, la pro­pu­nerea UDMR. El era preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism din 2013.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă

Bulina albă

Cristian Ionică, director general Apa Serv Valea Jiului Pentru că s-a mobilizat pe perioada avertizării meteorologice de vreme severă, cu...

Bulina neagră

Olimpia Marinca, fost preşedinte al unei case de ajutor reciproc din Petroşani Pentru că este acuzată de procurori că a...

Închide