OLIMPICE. Sportivii trebuie să aibă prioritate la vaccinare

7 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Dick Pound, cel mai longeviv mem­bru al Comi­te­tu­lui Internaţional Olimpic (CIO), a declarat recent că sportivilor ar trebui să li se acorde prioritate pentru vaccinul îm­­potriva coronavirusului, pentru a per­mite organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pan­de­miei de Covid-19, scrie rtbf.be.
„În Canada, 300 sau chiar 400 de sportivi ar putea primi vaccinul cu prio­ritate pentru a putea reprezenta ţara noas­tră într-un eveniment de această amploare. Nu cred că asta va şoca opinia publică”, a spus Pound, de 78 de ani, membru CIO din 1978. „Este o decizie pe care fiecare ţară trebuie să o ia şi cred că este cea mai realistă modalitate de a merge mai departe”, a adăugat acesta.
Thomas Bach (foto), preşedintele CIO, a cerut deja ca sportiviii să fie vaccinaţi îna­inte de Jocurile Olimpice care vor începe pe 23 iulie, fără ca aceasta să fie o con­di­ţie însă pentru a putea participa la JO.
Probabil mai multe ţări nu vor avea pro­grame de vaccinare înainte de începerea Jocurilor ce vor avea loc în această vară. Premierul japonez Yoshihide Suga a afirmat că JO pot avea loc ”în deplină siguranţă”, în ciuda creşterii rapide a numărului de infecţii în Tokyo.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turnee importante de tenis înainte de Australian Open

La finalul acestei luni vor debuta două turnee importante de tenis de câmp de categoria WTA 500 desfăşurate în paralel....

Ministrul Eduard Novac demisionează de la conducerea F.R. Ciclism

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak (foto), a anunţat că a demi­sio­nat din funcţia de preşedinte al Federaţiei...

Comunicat de presă

Închide