OLIMPICE. Sportivii trebuie să aibă prioritate la vaccinare

Dick Pound, cel mai longeviv mem­bru al Comi­te­tu­lui Internaţional Olimpic (CIO), a declarat recent că sportivilor ar trebui să li se acorde prioritate pentru vaccinul îm­­potriva coronavirusului, pentru a per­mite organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pan­de­miei de Covid-19, scrie rtbf.be.
„În Canada, 300 sau chiar 400 de sportivi ar putea primi vaccinul cu prio­ritate pentru a putea reprezenta ţara noas­tră într-un eveniment de această amploare. Nu cred că asta va şoca opinia publică”, a spus Pound, de 78 de ani, membru CIO din 1978. „Este o decizie pe care fiecare ţară trebuie să o ia şi cred că este cea mai realistă modalitate de a merge mai departe”, a adăugat acesta.
Thomas Bach (foto), preşedintele CIO, a cerut deja ca sportiviii să fie vaccinaţi îna­inte de Jocurile Olimpice care vor începe pe 23 iulie, fără ca aceasta să fie o con­di­ţie însă pentru a putea participa la JO.
Probabil mai multe ţări nu vor avea pro­grame de vaccinare înainte de începerea Jocurilor ce vor avea loc în această vară. Premierul japonez Yoshihide Suga a afirmat că JO pot avea loc ”în deplină siguranţă”, în ciuda creşterii rapide a numărului de infecţii în Tokyo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare