Gimnasta Larisa Iordache, desemnată sportiva anului 2020 în România

Gimnasta Larisa Iordache (foto), care a cucerit în luna decembrie două medalii de aur şi două de argint la Campionatele Euro­pene de gimnastică de la Mersin (Turcia), a fost desemnată de către Asociaţia Presei Sportive din România , sportivul anului 2020,în clasament întocmit de APSR.
Menţionăm că la Mercin Larisa Iordache a cucerit titlurile de campioană europeană la bârnă şi sol şi a devenit vicecampioană europeană la sărituri şi cu echipa Ro­mâniei.
Liderul echipei de senioare a României, Larisa Iordache a fost urmată în clasa­mentul celor mai buni sportivi români de Simona Halep şi de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu. Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, a câştigat în 2020 turneele de la Dubai, Praga şi Roma, iar Alin Alexuc a cucerit titlul de campion european la greco-romane, categoria 130 kg.
În clasamentul Top 10 pentru anul 2020, au mai intrat, în ordine, echipajul feminin de dublu vâsle canotaj, alcătuit din Simona Radiş-Ancuţa Bodnar, apoi Laura Ilie (tir), echipajul feminin de 8+1 (canotaj), echi­pajul masculin de dublu rame (canotaj)-Ci­prian Tudosă şi Marius Cosmiuc, echipajul fe­minin de dublu rame (canotaj)-Adriana Ailin­căi-Iuliana Buhuş, paraciclistul Eduard Carol Novak şi scrimera Ana-Maria Po­pescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare