Turist decedat după o drumeţie în Retezat

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a ajuns la Bucura, s-a oprit să se odihnească şi i s-a făcut rău. Primele informaţii arată că ar fi suferit un infarct, însă medicii legişti vor putea spune cu certitudine cauza morţii.

Tragedia a avut loc duminică seara, în apropierea Lacului Bucura (2.040 metri), din Masivul Retezat, iar turistul, de loc din Sălaşu de Sus, a fost preluat imediat de salvatorii aflaţi la punctul Salvamont din zonă. ”Bărbatul a urcat până la Lacul Bucura. S-a oprit să se odihnească, iar apoi, dintr-o dată, i s-a făcut rău şi nu s-a mai putut ridica de jos. Salvamontiştii care se aflau la refugiul Bucura, în imediata apropiere, au încercat să-l resusciteze timp de 90 de minute, însă, din păcate, fără rezultat“, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.
Salvatorii montani au cerut în sprijin un elicopter de salvare, însă ambulanţa aeriană n-a putut pleca din cauza condiţiilor meteo dificile din staţia de decolare. Două echipe de salvamontişti, cu un număr total de 12 salvatori montani, au preluat trupul neînsufleţit al bărbatului şi l-au transportat până într-un loc unde a putut fi preluat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biciclist rănit grav într-un accident rutier

Victima de 55 de ani, din municipiul Hunedoara, se afla în stare de ebrietate şi circula cu o bicicletă pe...

Puzderie de şoferi băuţi pe drumurile hunedorene

Nu mai puţin de nouă şoferi au fost prinşi conducând pe drumurile publice după ce au băut, toţi având o...

Urmăriţi naţional prinşi de poliţişti

Un bărbat condamnat în noiembrie 2017 la închisoare pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere se acundea pentru a...

Închide