Toteşti, comuna ocolită de inundaţii

22 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

În timp ce mulţi îşi numără pagubele, comuna Toteşti a fost ferită din calea inundaţiilor, fiind afectate doar câteva gospodării din satele Reea şi Toteşti, unde apa s-a infiltrat în beciuri.

„Ne-am uitat cu durere la ceea ce s-a întâmplat la noi în judeţ şi în întreaga ţară. Din fericire, putem spune că nu am avut prea mult de suferit. Nu avem drumuri rupte sau blocate, nu ne-au fost distruse poduri şi podeţe, iar viitura ne-a ocolit casele şi terenurile. Şi cel mai important: nu au existat victime. Zona de deversare a fost echilibrată, iar de două săptămâni urmărim permanent ca debitele să nu iasă din parametri normali. Am redirecţionat cursul apei să se verse în Galbena (pârâul Cârlete ce are trei afluenţi şi merge pe trei părţi în localităţile Cârneşti şi Păclişa). Cei de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – ANIF au făcut canale de irigaţii şi ne sunt tare folositoare. Totul se varsă în Galbena. Plus că pârâul de camp, între Densuş şi Toteşti, a fost decolmatat de Apele Române acum doi ani, am ajutat şi noi, fiind bifurcat de la locul de plecare până la intrare în Galbena. Vorba aceea: pe secetă te pregăteşti de ploi torenţiale, aşa cum vara îţi faci sanie. Însă acum suntem liniştiţi pentru că nu planează vreun pericol major asupra comunei noastre. Doar dacă se mânie Dumezeu şi vrea să ne treacă prin greutăţi, atunci trebuie să le facem faţă ”, a arătat Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
Acesta a mai spus că în perioadele de secetă, erau probleme cu fântânile în satul Reea, dar acum există reţea de apă potabilă peste tot şi nu se rămâne pe sec.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turist decedat după o drumeţie în Retezat

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a ajuns la Bucura, s-a oprit să se odihnească şi i s-a...

Biciclist rănit grav într-un accident rutier

Victima de 55 de ani, din municipiul Hunedoara, se afla în stare de ebrietate şi circula cu o bicicletă pe...

Puzderie de şoferi băuţi pe drumurile hunedorene

Nu mai puţin de nouă şoferi au fost prinşi conducând pe drumurile publice după ce au băut, toţi având o...

Închide