ActualitateFlash

Trei bărbați care furau catalizatoare de la autoturisme parcate în Deva, reținuți de polițiști

Bărbaţi bănuiţi de comiterea unor in­fracţiuni de furt calificat de cataliza­toare, identificaţi şi reţinuţi preventiv de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva
La data de 22 octombrie 2022, po­liţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au pus în executare 10 mandate de percheziție (6 pe raza municipiului Timișoara şi 4 pe raza orașului Strehaia) și 3 mandate de aducere emise pe nu­mele unor bărbaţi bănuiţi de com­iterea mai multor infracţiuni de furt calificat (de catalizatoare auto).
„Activităţile investigative au avut ca fi rezultat depistarea și reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timișoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din ora­șul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificare şi ridicate pentru cer­cetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale.

Cei trei sunt bănuiţi că ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la auto­tu­ris­me parcate pe raza municipiului Deva, în perioada mai-octombrie 2022 (creând un prejudiciu total de peste 10.000 lei)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
Totodată, în urma investigațiilor efec­tuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României.
La acțiunea de ieri, poliţiştii Biroului In­vestigații Criminale Deva au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Birourilor de Ope­raţiuni Speciale Hunedoara și Timiș şi a luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Timiș și Mehedinți.
Cei trei bărbaţi au fost depuși în Cen­trul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi ma­gis­tra­ţilor Parchetului de pe lângă Ju­de­că­toria Deva, în vederea luării măsurilor preven­tive. Cercetările vizează comi­te­rea in­frac­­ţiunii de furt calificat, dar au fost ex­tinse şi aspectul comiterii infrac­ţi­u­nilor de de­ţi­nere de droguri de risc fără drept şi ne­res­pectarea regimului ar­melor şi muniţiilor.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura