Actualitate

Şi-a pus muncitorii să mintă că nu lucrează la negru

Cei cinci angajați munceau la negru și au fost descoperiți la un con­trol desfășurat de către inspec­torii ITM Hunedoara, în urma căruia cel care-i angajase la negru a fost sanc­ționat contravențional cu amen­dă de 100.000 de lei.
Administratorul firmei a contestat sancțiunea, iar pentru a scăpa de răs­pundere și-a adus ca martori muncitorii prinși de ITM. Aceștia și-au nuanțat declarațiile date și au mințit în fața instanței. În aceste condiții, procurorii
i-au pus sub acuzare pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă. Firma avea o lucrare la Penitenciarul Bârcea. Cul­mea, muncitorii au declarat, sub jură­mânt, că la momentul controlului ins­pec­torilor, nu munceau, ci au mers acolo pentru a vedea ce este de lucru. Judecătoria Hunedoara a respins ime­diat cererea de anulare a amenzii, ju­decătorul reținând că martorii au avut o conduită nesinceră. Aceștia au fost cercetați și condamnați pentru măr­tu­rie mincinoasă la amenzi penale cu­prinse între 1.350 lei și 2.700 lei. Patro­nul respectiv, care și-a pus angajații să mintă, este din municipiul Hunedoara. (M. Gânju).