Trei amenzi dintr-un foc

O acţiune de verificare a poliţiştilor Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara, însoţiţi de un reprezentant al Gărzii Forestiere Timişoara s-a soldat cu trei amenzi la un singur operator economic.

Acţiunea s-a derulat pe raza municipiului Orăştie, iar poliţiştii au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale au expediat 37,16 mc material lemnos din speciile gorun şi cireş, fără provenienţă legală. ”De asemenea, poliţiştii au stabilit că operatorul economic a primit şi a depozitat 4,03 mc material lemnos de diferite specii şi sortimente, fără provenienţă legală.
În cauză, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 lei şi a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 37,16 mc şi confiscare faptică a volumului de 4,03 mc”, potrivit IPJ Hunedoara. Pentru că firma în cauză nu a respectat prevederile legale referitoare la verificarea provenienţei materialului lemnos intrat în depozit, i-au mai fost aplicate alte două amenzi în valoare de 6.000 de lei. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.