Actualitate

Traficanți de droguri prinşi de polițiști. Alimentau piața stupefiantelor din Hunedoara și Cluj

Mai mulți traficanți de droguri au fost prinși de polițiști, într-o acțiune fulger. Traficanții nu au mai avut ce face, fiind descoperiți cu stupefiantele la ei.

O pastilă de ectasy, 25 de lei
„La data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracțională a unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de dro­guri de risc și mare risc.
„Astfel, la data de 1 martie 2024, a fost dispusă reținerea a 3 persoane cerce­tate pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Din cercetările efectuate a re­zultat faptul că, în perioada noiembrie 2023 – februarie 2024, acestea ar fi co­mer­cializat direct sau ar fi intermediat vân­zarea de droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy) către consumatori din județele Hunedoara și Arad. În cursul zilei de 29 februarie 2024, doi dintre cercetați au fost prinși în flagrant delict după ce au comercializat 500 de com­pri­mate XTC (ecstasy) cu 25 lei pentru o ta­bletă. În urma controlului efectuat asupra aces­tora, dar și în interiorul autoturis­mu­lui în care se aflau, au fost găsite și ridi­cate cantități de canabis, cocaină, alte 20 de comprimate ecstasy, un grinder și sume de bani în lei”, a anunțat IPJ Hunedoara.

Arestați
„Materialul probator administrat în cauză a reliefat că aceștia ar fi cumpărat drogul de mare risc, în scopul revânzării, de la cel de al treilea cercetat în cauză, iar în urma percheziției domiciliare efec­tu­a­te la locuința acestuia, în județul Cluj, au fost identificate și ridicate 14 borcane și recipiente din sticlă conținând canabis, ciuperci halucinogene și substanțe cris­taline (3-CMC), comprimate MDMA, mai multe pungi, de diferite dimensiuni (parte vidate) conținând alte cantități de cana­bis, cocaină, comprimate, substanțe tip cristal, folii din material plastic, folosite pentru vidat, grindere, aparat de vidat la cald și dispozitiv metalic de presare, obiecte purtătoare de urme de materie vegetală și substanță, 13.700 de lei și 2.800 de euro, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a cercetaților, pentru 30 de zile. Suportul de spe­cia­li­tate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimina­li­tății Organizate Cluj Napoca. De aseme­nea, la acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Ju­dețean „Decebal” Hunedoara. Pre­ci­zăm faptul că, pe parcursul întregului pro­ces penal, persoanele cercetate be­ne­ficiază de drepturile și garanțiile pro­cesuale, prevăzute de Codul de Pro­ce­dură Penală precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura