Actualitate

Peste 70 de câini aflaţi în pericol, într-un adăpost improvizat, salvaţi de poliţişti

Peste 70 de câini, care trăiau în con­diţii improprii într-un adăpost impro­vizat în zona Câmpu lui Neag, din Valea Jiului, au fost salvaţi de poliţiştii de la Protecţia Animalelor, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza ocolului silvic Lupeni, bărbatul care i-a adunat acolo fiind sancţionat cu amendă de 12.000 de lei, a informat vineri IPJ Hunedoara.

Fără hrană
„Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu asigura anima­le­lor un adăpost corespunzător, hrană su­ficientă şi asistenţă medicală veteri­nară, aşa după cum prevede legislaţia în vigoare, motiv pentru care faţă de băr­bat au luat măsura sancţionării con­tra­venţionale, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor şi au emis un ordin de plasare în adăpost a ani­ma­lelor aflate în pericol, 72 dintre acestea fiind introduse într-un adăpost auto­rizat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Se băteau între ei
Poliţiştii au găsit la faţa locului peste 90 de câini, din rasa comună, o parte dintre aceştia aflându-se într-o rulotă dezafectată. Un număr de câini au reuşit să fugă în pădurea din vecinătate, iar restul au fost preluaţi pentru a fi duşi la un adăpost autorizat. Bărbatul sanc­ţio­nat este cunoscut ca iubitor de animale, dar nu are resursele materiale necesare pentru a avea grijă de acestea. Din acest motiv, câinii nu erau hrăniţi, astfel că unii au ajuns să se lupte între ei. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura