Sport

Tot mai mulţi sportivi români se califică pentru Olimpiadă

Atletul român Rareş Andrei Toader (foto) a doborât recordul naţional în proba de arun­care a greutăţii, la reuniunea internaţională de la Brno (Cehia), cu performanţa de 21,29 metri, care i-a adus şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Sportivul antrenat de Sorin Tirichiţă a ega­lat recordul naţional la începutul lunii iunie (21,06 m), la Campionatul Naţional de la Cluj-Napoca şi a a realizat baremul de calificare la Jocurile Olimpice la aruncarea greutăţii (21,10 m), fiind urmat în clasamentul probei de britanicul Scott Lincon, 21,28 m, şi de portughezul Francisco Belo, 20,89 m.
Toader este al şaptelea atlet român calificat la Jocurile Olimpice, iar România are acum 88 de sportivi care vor concura la Olimpiadă.
La Campionatele Balcanice de ştafete, desfăşurate sâmbătă şi duminică la Erzurum (Turcia), România a obţinut trei medalii de bronz. Au reuşit această bună performanţă şta­feta de 4×100 m, alcătuită din Petre Rez­miveş, Marian Tănase, Daniel Budin şi Marius Ţone (Cristian Roiban – rezervă) şi cea de 4×400 m, formată din Ionuţ Olteanu, Denis Do­brică, Sorin Ionescu şi Constantin Andonii (Cristian Nica – rezervă) ca şi cea de 4×400 m mixt, alcătuită din Elena Lavric, Adina Cîrcio­gel, Cristian Nica şi Constantin Andonii.
România a participat la această competiţie cu un lot format din 12 atleţi (10 băieţi şi două fete).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura