Tot înainte, spre starea de urgenţă?

Adriana Năstase

Prefectura Hunedoara ne infomrează că avem o nouă hotărâre, nr. 47, a Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată în 05.10.2020, care stabileşte unele măsuri în domeniul sănătăţii publice.

Să lucreze de acasă
La articolul 2 al hotărârii se prevede că: „Organizarea de sărbători religioase este per­misă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea per­soanelor/pelerinilor din alte localităţi”. De ase­menea, articolul 5 prevede: “Toate insti­tu­ţiile publice şi private, precum şi operatorii eco­nomici care îşi desfăşoară activitatea în lo­calităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, au obligaţia analizării modului de desfăşurarea a activităţii în vederea orga­ni­zării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.”
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hu­ne­doara, în judeţ, în 16 localităţi se înregistrează o incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a ca­zurilor, care depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori. „Conform deciziilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în aceste localităţi se restricţionează sau se menţine restricţia pentru activităţi cu publicul a operatorilor eco­nomici care desfăşoară activităţi de prepa­rare, comercializare şi consum pentru produ­sele alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafe­ne­lelor, a restaurantelor şi cafenelelor din inte­ri­orul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clă­dirilor”, se arată în comunicatul prefecturii.

Vor fi luate noi măsuri
„Prefectul judeţului, Vasilică Potecă, îm­preună cu medici ai DSP Hunedoara au ana­lizat situaţia epidemiologică pentru fie­care localitate în parte. Urmează ca, în urma acestei analize, Comitetul Judeţean pentru Si­tuaţii de Urgenţă să se întâlnească joi, 08.10.2020, pentru a adopta o nouă ho­tă­râre privind măsurile care se iau în fiecare localitate, în funcţie de incidenţa cazurilor pozitive raportate la 1.000 locuitori”, se mai spune în comunicatul respectiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare