Drum final pentru ALDE. Pro România absoarbe partidul lui Tăriceanu!

Sorina Popa

Pro România şi ALDE sunt pe cale să se unească înainte de alegerile parlamentare. În aceste condiţii, reprezentanţii ALDE se vor regăsi pe listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat, ale Pro România. Asta, pentru că ALDE va fi absorbit probabil de partidul condus de Victor Ponta.

„Ei încearcă să ne omoare”
Întrebat dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tă­riceanu, se va regăsi pe lista Pro România pen­tru al­e­ge­rile parla­mentare, Victor Ponta (foto) a răspuns: “Nu ştiu. Am discutat acest lucru şi ur­mează să stabilim în perioada următoare, adică săptămâna aceasta. Eu i-am spus că dacă putem să unim nişte forţe destul de mici, că până la urmă Pro România a luat 7 şi ceva, ALDE a luat 4 şi ceva, şi dacă ne batem pentru acelaşi lucru, are sens. Dacă va fi problema să fim împreună, va fi o fuziune”, a spus liderul Pro România. Legat de relaţia cu PSD, preşedintele Pro România a spus că “ei încearcă să ne omoare, şi noi vom re­zista, cum a fost şi până acum”.
„În multe judeţe, vom fi în opoziţie, în alte judeţe putem face alianţă cu PSD sau PNL. La Tulcea, spre exemplu putem face alianţă cu PSD. Acolo e un preşedinte de Consiliu Judeţean pe care eu l-am spr­i­jinit de când a devenit pre­şe­dinte, din 2012, şi configuraţia din Consiliul Judeţean ne permite să facem majoritate”, a mai spus Ponta, legat de can­di­daturile comune pe care le-a sprijinit cu PSD la alegerile locale.

Ce face Rîşteiu?
În judeţul nostru, deputatul Pro România Sorin Marica spune că va candida pentru un nou mandat. „Sunt de acord cu unificarea celor două partide, Pro România şi ALDE. Îmi doresc un nou mandat de parlamentar”, a declarat Sorin Marica pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Se pare că şi fostul primar al Simeriei, Emil Rîşteiu se va afla pe lista de candidaţi pentru Parlament. Rîşteiu nu a pu­tut fi contactat pentru a confirma sau nu această informaţie. Emil Rîşteiu mai poate ajunge viceprimarul Simeriei, în urma ne­gocierilor, dar nu se ştie dacă primarul ales, Iulius Bedea şi conducerea PSD Hunedoara agreează o asemenea variantă. Asta, deoa­rece Rîşteiu a plecat din PSD ca să se înscrie în Pro România.
Contactat, Mircea Moloţ, liderul judeţean al ALDE a declarat: „Se discută despre o ab­sorb­ţie a ALDE de către Pro România. La ale­gerile parlamentare vom merge, dacă se va în­tâmpla absorbţia, pe listele Pro România, nu se poate altfel. Este un semnal că cele două partide se vor unifica. Nu ştiu dacă voi can­dida pentru Parlament. Vom avea o discuţie cu cei de la Pro România din judeţ”.

One thought on “Drum final pentru ALDE. Pro România absoarbe partidul lui Tăriceanu!

  • 22 octombrie 2020 la 1:36
    Legătură permanentă

    Ca o formă de iertare a torționarilor , Guvernul Român , ar trebui să aprobe legea de reabilitare a victimelor torturii .

    Iubiți Libertatea , Dreptatea și Adevărul fără Minciună prin Credință vom învinge . F .*. P .*. V .*.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.