Densuş: acelaşi primar, dar noi investiţii

Magdalena Şerban

Primarul din Densuş, social-democratul Adrian Vîrtopean (foto), a rămas pe poziţie, după ce la alegerile locale a câştigat al doilea mandat la cârma administraţiei pu­blice locale. Nici viceprimarul Micu Merean nu va fi schimbat.
„Consiliul Local e format din şase membri PSD, doi de la PNL şi unul de la USR. Am avut trei contracandidaţi, iar scorul pe care l-am obţinut a fost de 70 la sută, la fel cum a fost şi cel pentru conducerea judeţeană, unde PSD a câştigat detaşat. Prezenţa la vot a fost de peste 80 la sută la noi în comună, adică undeva cam la fel cu cea înregistrată în 2016. Le mulţumesc mult concetăţenilor mei pentru că au avut încredere în mine în număr atât de mare, le mulţumesc pentru că au venit să-şi exercite dreptul la vot şi mai ales pentru că au învins orice temeri legate de pandemie şi riscurile ei ”, a arătat Adrian Vîrtopean, primarul reales la Densuş.
Următorii patru ani vor aduce comunităţii de aici, conform celor spuse de acesta, conti­nuarea proiectelor investiţionale până la fina­li­zare, dar mai cu seamă implementarea reţe­lei de gaz metan şi construirea de noi capele.
„Am făcut o asociere cu comunele General Berthelot, Toteşti, Râu de Mori şi Sarmi­zege­tusa şi urmează să depunem cererea de finanţare pentru gaz. De la noi vor fi 1.300 de beneficiari, iar pentru localnicii din satele Criva şi Poieni (necuprinse în demers) vom încerca să găsim o soluţie separată, deoa­rece însumează doar circa 150 de locuitori, iar distanţa faţă de sursa de gaz este con­siderată prea mare, potrivit reglementărilor în vigoare. Deci nu ne-am fi încadrat. Oa­menii se descurcă cu sobe pe lemne, boilere electrice sau butelii, pentru a-şi asigura căldura şi apa caldă. Mai apoi, după ce vor fi lansate noile axe de finanţare europeană, vrem să ne ori­en­tăm spre dezvoltarea turis­tică, vestita bi­se­rică din Densuş fiind un pu­ternic promotor în acest sens. Avem un Centru de Informare Turistică funcţional şi exis­tă pârghie de pro­movare. Totodată, din bugetul local vom con­tinua să construim ca­pele pentru toate satele, până acum reuşind să o realizăm pe cea din Hăţăgel. Avem do­cu­mentaţia de proiectare făcută şi pentru cea din localitatea principală, aşteptăm unele avize, dar lucrările vor începe de la anul, cel mai probabil”, a mai afirmat primarul din Densuş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare