Cetăţenii din Dobra au ales să continue cu actualul primar

Magdalena Şerban

Cu o prezenţă la vot de 66,5 la sută, comu­nitatea din Dobra şi-a exprimat preferinţele electorale la alegerile locale înclinând ba­lanţa către PSD pentru conducerea judeţeană (70 la sută), iar ca primar, oamenii l-au vrut pentru încă patru ani pe actualul primar, so­cial-democratul Ovidiu Pădurean (foto).
„Consiliul Local înseamnă opt reprezentanţi ai PSD, trei de la PNL, unul de la USR şi unul independent. Legat de funcţia de viceprimar, încă nu s-a luat decizia nominalizării, urmând să stabilim propunerea după ce mă voi consulta cu consilierii, aşa cum mi se pare firesc. S-au prezentat la urne 1875 de votanţi la scrutinul de la locale, iar eu am fost reales pentru al treilea mandat cu un procentaj de 70 la sută. Din strategia mea de dezvoltare ime­diat următoare fac parte introducerea ga­zului metan, modernizarea drumurilor comu­nale şi vicinale, precum şi soluţionarea pro­blemei canalizării în satul principal. Pentru a beneficia de reţea de gaz, după cum se ştie, trebuie să constituim o asociere de tip ADI (Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară) cu Ilia, deoarece singuri nu ne putem încadra la pragul minim de 5.000 de locuitori, respectiv 3.000 de focuri. Este o utilitate ce permite populaţiei confortul secolului în care ne aflăm şi date fiind preţurile la lemn, ce par a se mări de la an la an, e o alternativă numai bună pen­tru apă caldă şi încălzire. Măsurătorile sunt făcute, avizul de principiu e primit de la Transgaz, aşa că suntem în stadiu avansat. Se pretează toate satele aparţinătoare şi chiar ne dorim să nu existe diferenţe.
Referitor la canalizare, există în localitatea centrală, dar nu peste tot (doar în zona blo­cu­rilor şi pe câteva străzi). E nevoie de reţea care să acopere tot. Suntem cuprinşi în mas­ter planul judeţean al celor de la Apa Prod, dar se pare că încă mai trebuie să aşteptăm şi nu mai vrem asta. Ce sursă de finanţare apare prima, cu siguranţă o vom accesa. La fel se va proceda şi cu drumurile care au rămas nemodernizate sau care necesită asfaltare, din pricina deteriorării în timp“, afirmă Ovidiu Pădurean, primarul reales din Dobra.
Acesta le mulţumeşte cetăţenilor pentru im­pli­carea civică şi îi asigură că va fi la fel de de­dicat ca şi până acum, proiectelor comu­nităţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.