Sport

Test reuşit la Cupa VTM de la Straja

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu şi-a testat bolidul Mitshubishi Evo 8 la Raliul VTM desfăşurat în week-end la Straja şi e mulţumit de forţa acestuia, după noile setări făcute în Ungaria. Competiţia a fost câştigată de Ioan Gulea pe un BMW 325, un alt brădean, elev la şcoala de pilotaj a lui Mihai Câmpeanu.
 

Gata de asaltul final
Mihai Cîmpeanu, cel mai experimentat pilot prezent la unica întrecere de VTM din judeţul Hunedoara, „Cupa Straja”, a rămas în afara podiumului, dar e mulţumit de forţa maşinii sale. Brădeanul a rulat excelent în manşele de antrenamente cronometrate, având timpi mult mai buni decât ai celorlalţi participanţi, însă a abandonat după prima etapă de concurs. „La antrenamentele oficiale maşina a mers perfect şi am avut mai mult de 10 secunde avans faţă de următorii clasaţi. Din păcate, în prima manşă de concurs mi s-a defectat o planetară şi am renunţat, pentru că nu am vrut să forţez. Era clar că maşina are acum putere şi e gata de a se bate pentru medalii în ultimele etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi nu mă interesa să câştig neapărat la Straja”, a spus Cîmpeanu.

Viitorul vine tot de la Brad
Retragerea lui Cîmpeanu a lăsat cale liberă spre locul întâi altor piloţi mai puţin experimentaţi. Culmea sau nu, competiţia celor 15 piloţi licenţiaţi care au luat startul la ediţia a IV-a a Cupei Straja a fost câştigată de Ioan Gulea pe un BMW 325, un brădean, elev la şcoala de pilotaj a lui Mihai Cîmpeanu. Pe locurile următoare în ierarhia generală s-a situat Claudiu Rusu şi Sergiu Ţîrlă (ambii pe Renault Clio). La categoria amatori, la care au luat startul 14 concurenţi, cei mai buni au fost Adrian Măduţă (Peugeot 306), George Şeitan (Opel Kadet) şi Alexandru Biro (Renault Clio). Cursele au fost deosebit de spectaculoase şi s-au derulat, sâmbătă, pe drumul judeţean (DJ) 664A, între Lupeni şi staţiunea Straja.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura