Teoria conspiraţiei în handbal

19 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 marian muntean

Ciprian Marinuţ

Finanţatorul echipei Cetate Deva susţine că arbitrii au acţionat murdar şi neregulamentar, când au decis să suspende meciul cu HCM Roman, din cauza întârzierii ambulanţei. Marian Muntean (foto) îi suspectează pe fluieraşi şi pe cei de la serviciul de ambulanţă de jocuri de culise şi e hotărât să-şi caute dreptatea la Federaţie şi în justiţie.

Premieră urâtă
Nedisputarea meciului dintre Cetate Deva şi HCM Roman, din cauza întârzierii ambulanţei, reprezintă o premieră urâtă pentru handbalul românesc. Conform regulamentului, arbitrii au dreptul să suspende temporar sau permanent un joc, însă trebuie făcute toate eforturile pentru disputarea  meciului, înainte de a lua decizia de a-l suspenda. În plus, în regulament nu există o prevedere clară cu privire la numărul de minute permise pentru întârzierea ambulanţei. „Campionatul de handbal ar trebui să fie o confruntare sportivă, nu una la nivel de organizare. Eu le-am prezentat arbitrilor dovada că am plătit pentru ambulanţă şi le-am spus că am vorbit cu ei telefonic şi că sunt pe drum. Însă, au aplicat un regulament numai de ei ştiut, pentru a-i avantaja pe cei de la HCM Roman şi a ne pedepsi pe noi”, a spus Muntean.

Îşi caută dreptatea până în pânzele albe
Finanţatorul echipei devene susţine că arbitrii şi Federaţia acţionează cu rea-voinţă şi că îşi va căuta dreptatea în toate tribunalele lumii. „Nu pot accepta aşa ceva, pentru că e nedrept. Am şi bănuieli că serviciul de ambulanţă a făcut jocul celor de la HCM Roman. Voi face memoriu la Federaţie şi voi da în judecată Serviciul de Ambulanţă. Dacă nu se va decide rejucarea meciului, mă voi adresa şi justiţiei din străinătate. E nedrept ca o echipă să piardă în acest fel un meci. De exemplu, se poate întâmpla, sau pot aranja, dacă sunt tendenţios, ca ambulanţa care trebuie să asigure asistenţa la un meci al campioanei Oltchim să fie implicată într-un accident minor şi să întârzie mai mult de 10 minute. Va pierde atunci Oltchim meciul, deşi clubul nu are nici o vină?”, a spus Muntean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Expertizele ADN sunt contradictorii

Serghei Gorbunov (foto), cercetat pentru comiterea unei tâlhării în Deva în urmă cu şapte ani, a fost adus din nou...

Nogo are probleme cu viza

Fundaşul echipei Jiul, Salif Nogo, nu are viză pentru a reveni în România. Aflat în ţara sa natală, Burkina Faso,...

În comuna Zam, prioritară este infrastructura

Cu un buget de aproximativ 2,8 milioane de lei (în 2009), din care peste 30 la sută, pe an, „se...

Închide