EvenimentFlash

Expertizele ADN sunt contradictorii

03 gorbunov (7)

Nicoleta Popa

Serghei Gorbunov (foto), cercetat pentru comiterea unei tâlhării în Deva în urmă cu şapte ani, a fost adus din nou la Judecătoria Deva. Instanţa de judecată a cerut, ieri, concluzii suplimentare la expertiza ADN, solicitată în acest caz.
Această solicitare a fost formulată în condiţiile în care în ultima expertiză bio-criminalistică efectuată de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, nu se specifică cu exactitate dacă probele luate de pe o bluză găsită la locul faptei aparţin sau nu lui Gorbunov. Pe de altă parte, expertiza ADN realizată în faza de urmărire penală, de către IGPR, menţiona că acea bluză aparţine lui Gorbunov. Dată fiind neconcordanţa dintre concluziile celor două rapoarte, instanţa a decis trimiterea acestora la Bucureşti, pentru a fi analizate de Comisia Superioară de Avizare a Institutului „Mina Minovici”. Astfel, specialiştii din această comisie vor trebui să se pronunţe asupra expertizelor ADN. Deci, următorul termen a fost stabilit pentru 15 februarie.

L-a lovit în cap cu un levier
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a jefuit, pe 8 aprilie 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă, în scara blocului în care locuia. Procurorii afirmă că Gorbunov l-a lovit în cap cu un levier din metal pe patronul casei de schimb, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Victima, fost sportiv de performanţă, a reuşit să se ridice şi să îl urmărească pe agresor, până în parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a mai putut să îl reţină, iar Gorbunov a fugit cu banii. Sorin Dumitreasă a declarat, la începutul lunii februarie, că Gorbunov ar avea legături cu lumea interlopă şi că ar fi acţionat „la pont“. Cetăţeanul din Republica Moldova, Serghei Gorbunov, este suspectat că ar fi unul dintre autorii jafului armat, de la sfârşitul lunii ianuarie 2009, de la o casă de schimb valutar din Braşov. În prezent, acesta se află în arest la Penitenciarul din Aiud.
Gorbunov are două condamnări, una de 10 ani, pentru împuşcarea a doi patroni de case de schimb valutar din Constanţa, în 2003, respectiv 2004. O altă sentinţă din 2006 l-a condamnat la 15 ani pentru împuşcarea patronului unei case de schimb valutar, de la parterul unui bloc din Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura