Tenismen de la SCM Deva, în top la un turneu ITF din Egipt

Ciprian Marinuţ11 x 1 valentin popescu

Juniorul Valentin Popescu (foto, 16 ani), legitimat la SCM Deva, singurul reprezentant al României la turneul „ITF Junior Tournament din Egipt” (grad 5) a ajuns până în semifinalele probei de simplu şi a jucat finala în competiţia de dublu. Sportivul antrenat de Lunella Maier este campionul României la categoria 16 ani şi a debutat la turneul de la Cairo într-un concurs rezervat jucătorilor până la 18 ani. În urma acestei performanţe, Valentin Popescu a intrat în clasamentul oficial ITF, la nivel mondial, pe locul 1.084, cu 18,75 puncte.
Nouă victorii din 11 meciuri
Fără nici un punct acumulat anterior în turnee ITF şi fără clasament oficial în acest circuit internaţional, Valentin Popescu a fost acceptat în competiţie, pe baza unui „wild-card” în urma unei cereri adresate organizatorilor. Campion naţional al României în anul 2014 la categoria 16 ani, dar debutant în astfel de întreceri internaţionale ale jucătorilor de până la 18 ani, tenismenul de la SCM Deva a avut un parcurs peste aşteptări. Sportivul antrenat de Lunella Maier a obţinut nouă victorii – şase la simplu şi trei la dublu – şi a ajuns până în semifinalele probei individuale şi în finala celei de dublu. Toate victoriile– trei în calificări la simplu, trei pe tabloul principal individual şi trei la dublu – au fost obţinute în faţa unor jucători din tara gazdă, Egipt. După trei succese categorice cu seturi câştigate la zero în calificări, Valentin Popescu a obţinut victorii muncite pe tabloul principal. Sportivul de la SCM Deva a dispus cu 2-1 la seturi de Abdullah Abde Lakher, în turul I, a trecut apoi cu 7-5, 6-2, de favoritul numărul unu al turneului, Sherif Makhlouf, iar în sferturile de finală l-a învins 6-4, 6-4 cu Aamy Grace. Şirul succeselor, la simplu, s-a oprit în semifinale, etapă în care Valentin a fost învins cu 6-4, 3-6, 1-6 de Constantinos Christoforou (Cipru, favoritul nr. 4), cel care avea să câştige turneul după o victorie în finală în faţa spaniolului Hugo Largo (favorit nr. 2). La dublu, Valentin Popescu a făcut pereche cu Youcef Rihane (Algeria) şi a ajuns până în finală, după trei victorii consecutive în faţa unor echipe din Egipt. În finală, românul şi algerianul au fost învinşi, la mare luptă, scor 0-6, 6-4, 6-10 de perechea Constantinos Christoforou (Cipru) şi Eduardo Dardella (Italia), favoriţii nr. 1 ai probei.
Performanţă excelentă
În urma punctelor acumulate la turneul din Egipt, Valentin Popescu a intrat în clasamentul oficial ITF, la nivel mondial, pe locul 1.084, cu 18,75 puncte. În această ierarhie a tinerilor jucători, cel mai bine plasat tenismen junior din România este Nicolae Frunză (18 ani), aflat pe locul 37 mondial. Lunella Maier, antrenoarea de la SCM Deva, care se ocupă de pregătirea lui Valentin Popescu, consideră că elevul său a realizat o performanţă excelentă. „Debutanţii au nevoie de obicei de câteva turnee pentru a câştiga un meci, iar faptul că Valentin a ajuns în fazele superioare încă din start reprezintă o performanţă de top. El are experienţa meciurilor tari din campionatul naţional, unde e campion naţional la categoria 16 ani, însă la Cairo a avut ca adversari jucători de până la 18 ani. Sper ca acest debut promiţător să fie continuat cu alte rezultate valoroase”, a afirmat Lunela Maier.

One thought on “Tenismen de la SCM Deva, în top la un turneu ITF din Egipt

  • 9 februarie 2015 la 22:39
    Permalink

    U nde il antreneaza Luneta Maier?Pfui,ma faceti sa rad::))))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.