Promovări la loturile naţionale şi participare la concursul Nadiei

Patru gimnaste din Lotul Naţional de Junioare de la Deva, dintre care una legitimată la CNS „Cetate”, au fost promovate la Lotul Olimpic de Senioare de la Izvorani. În locul lor, în lotul de la Deva au fost acceptate alte patru gimnaste, toate de la CNS „Cetate”. De asemenea, trei sportive din Lotul Naţional de Junioare de la Deva vor participa la competiţia „Nadia Comăneci International Invitational”, programată la finalul săptămânii, în SUA.
Schimb de generaţii11 x 2 ema pirvu
Emanuela Pârva (foto, CNS „Cetate” Deva), Dora Vulcan (Dinamo Bucureşti), Maria Holbură (CSS nr. 1 Constanţa) şi Denisa Stanciu (CSS Sibiu) au făcut un pas înainte pe drumul marii performanţe, ajungând la Lotul Olimpic de Senioare. Cele patru sportive, primele două născute în anul 2000, iar celelalte din 2001, se vor pregăti sub comanda colectivului de antrenori coordonat de Octavian Belu şi Mariana Bitang şi pot face pasul spre marile competiţii internaţionale ca şi componente ale echipei României. În locul lor, la Lotul Naţional de Junioare de la Deva au fost acceptate, din loturile de perspectivă, patru gimnaste, toate de la CNS „Cetate” Deva, şi anume: Denisa Golgota, Denisa Florea, Nica Ivănuş şi Alisia Botnaru.
Concursul Nadiei, prima competiţie a anului
Gimnastele din Lotul Naţional de Junioare de la Deva vor deschide seria competiţiilor din anul 2015 prin participarea la concursul „Nadia Comăneci International Invitational”, programat la finalul săptămânii, în SUA. Mihai Alexandra (CSS nr. 2 Bucureşti), Olivia Cîmpeanu şi Ioana Crişan (ambele de la CNS „Cetate” Deva) formează echipa care va reprezenta România la ediţia 2015 a competiţiei organizate de Nadia Comăneci la Oklahoma, în SUA. Cele trei au plecat duminică din Deva, alături de antrenorul Florin Cotuţiu, şi vor concura în SUA, la finalul săptămânii. „Nadia Comăneci International Invitational” este un concurs de tradiţie la care gimnastele junioare din România au participat, an de an, cu rezultate foarte bune. Concursul organizat de Nadia Comăneci va reuni la start circa 1.500 de gimnaste, pe diverse categorii de vârstă, fiind dedicat sportivelor din mai multe ţări ale lumii, precum Australia, Canada, SUA, România sau Venezuela. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.