Sport

TENIS DE CÂMP. Un alt antrenor suspendat pentru trucarea meciurilor

Max Wenders (foto), antrenorul Sofiei Kenin și fostul colaborator al Jelenei Ostapenko, a primit o sus­pen­dare uriașă din partea Agenției Inter­na­ționale de Integritate a Tenisului.
Antrenorul olandez, care a lucrat cu mai multe jucătoare importante din circuitul WTA, a fost găsit vinovat pentru trucare de meciuri. Wenders este antrenorul, dar și partenerul de viață al Sofiei Kenin, campioana de la Australian Open 2020. De asemenea, olandezul a fost sparring partnerul Jelenei Ostapenko, câștigătoarea tro­feului la Roland Garros 2017. Agenția Internațională de Integritate a Teni­sului l-a suspendat pentru o perioadă de 12 ani pe Max Wenders, omul care de anul trecut a început să o antreneze pe Sofia Kenin și care, ulterior, a de­venit iubitul americancei.
Tehnicianul olandez a fost găsit vinovat pentru trucare de meciuri, în urma unei an­chete care a început în 2021. Meciurile trucate au avut loc în luna aprilie a anului trecut. În vârstă de 26 de ani, Max are interzis la orice activitate care are legătură cu tenisul până în anul 2033. În plus, olandezul a primit și o amendă în valoare de 12.000 de dolari.
Wenders a recunoscut acuzațiile. Asta, după ce olandezul a distrus o parte din probe, îngreunând mersul anchetei. De-a lungul carierei sale de antrenor, Max Wenders a lucrat și cu o jucătoare din România, Miriam Bulgaru, apoi a făcut parte din staff-ul lui Demi Schuurs (jucătoare de dublu, aflată în prezent pe locul 18 mondial). Din aprilie 2021, el făcea parte din echipa Sofiei Kenin.