Tenis de câmp. Se reiau antrenamentele loturilor naţionale

Federaţia Română de Tenis a comunicat că se va redeschide Centrul Naţional de Tenis cu respectarea strictă a regulilor, iar federaţia intenţionează să organizeze în curând şi competiţii de pregătire. Vicepreşedintele FRT, George Cosac, detaliază că revenirea se va face cu îndeplinirea condiţiilor stabilite.
„Doi jucători pe teren, la intrarea în bază un registru unde e notată fiecare persoană, temperatura măsurată, soluţie dezinfectantă. Am şi alcătuit un rezumat din ceea ce au făcut mai toate federaţiile importante din Europa şi nu numai. De exemplu, în Australia jucau pe terenul 1, 3, 5, lăsau distanţă mai mare”, a explicat el. „Având însă în vedere că fiecare teren, cu împrejurimile, e destul de amplu, e clar că două persoane îşi pot desfăşura activitatea în condiţii adecvate, mai bine decât la orice alt sport. Nu există vestiar, asta va fi o problemă”, a adăugat Cosac.
„Am gândit un program de pregătire comun, de două săptămâni, apoi vom face o competiţie la nivel de fiecare lot naţional. Amicală, că va fi best of 5 tie-break, că va fi câte un set, nu neapărat un meci complet, pentru că va fi dificil la început. Vor fi turnee pregătitoare, locale, ca să-şi intre în ritm. Oricum, pentru ei va fi cumplit, după două luni de pauză, iar băşici, bătături, dureri…”, a conchis fostul jucător. Alte ţări în care s-au reluat deja antrenamentele sunt Germania, Austria, Cehia, SUA. (N.Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.