Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 20 mai 2020

20 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, miercuri, 20 mai, în judeţul Hunedoara 629 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 67 de persoane au decedat, iar 479 s-au vindecat. În carantină se află 173 de persoane, iar 1.014 au ieşit din carantină. În izolare se află 562 de persoane şi 7.487 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până miercuri, 20 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.387 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.356 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.141 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 198 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 11.050 persoane. Alte 30.645 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 332.487 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 127 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.000 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, nouă infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tenis de câmp. Se reiau antrenamentele loturilor naţionale

Federaţia Română de Tenis a comunicat că se va redeschide Centrul Naţional de Tenis cu respectarea strictă a regulilor, iar...

Au fost „îngheţate“ şi campionatele de baschet

Consiliul Director al FR Baschet a decis „îngheţarea“ Ligilor Naţionale, feminină şi masculină, fără acordarea titlurilor de campioană, cu clasamentele...

Gimnaştii, primii sosiţi în cantonamentul de la Izvorani

Momentul mult aşteptat pentru reluarea antrenamentelor la gimnastică artistică a fost marcat de sosirea în cantonamentul de la Izvorani a...

Închide