Au fost „îngheţate“ şi campionatele de baschet

Consiliul Director al FR Baschet a decis „îngheţarea“ Ligilor Naţionale, feminină şi masculină, fără acordarea titlurilor de campioană, cu clasamentele în vigoare la data întreruperii campionatelor, 8 martie 2020.
Decizia federaţiei care intră în vigoare în 22 mai menţionează că, liderul Ligii Naţionale masculine la data întreruperii competiţiei, formaţia U Banca Transilvania Cluj, ar urma să joace în Basketball Champions League, iar echipele clasate pe locurile 2-3, CSM Oradea şi CSU Sibiu vor evolua în FIBA Europe Cup.
La feminin, clasamentul se încheie cu formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe aflată pe primul loc, urmată de CSM Satu Mare şi ICIM Arad, cu menţiunea că echipa Sepsi Sfântu Gheorghe va avea drept de înscriere în FIBA EuroCup.
O decizie privind participarea în cupele europene pentru echipele româneşti va anunţa FIBA, cel mai probabil în luna iunie.
Consiliul Director al FR Baschet a luat această decizie ca urmare a anunţului pe care l-a făcut ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă, oficialul declarând că sporturile de contact şi cele practicate în spaţii închise au un risc epidemiologic ridicat şi nu este posibilă în acest moment reluarea acestora. (N.Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.