Gimnaştii, primii sosiţi în cantonamentul de la Izvorani

Nicolae Gavrea

Momentul mult aşteptat pentru reluarea antrenamentelor la gimnastică artistică a fost marcat de sosirea în cantonamentul de la Izvorani a lui Marian Drăgulescu (foto în stânga), primul gimnast român care revine în sala de antrenamente după aceste două luni de restricţii şi măsuri de prevenire a pandemiei cu COVID-19.
Alături de Marian au intrat în cantonamentul de la Izvorani antrenorul Ştefan Gal, asistenta medicală Jenica Mihu şi maseurul Răzvan Spirescu. În cursul zilei de ieri au sosit la Izvorani şi componentele loturilor olimpice şi naţionale feminine.
Gimnasta Olivia Cîmpian (19 ani), trecută pe lista fetelor care ar trebui să se antreneze la Izvorani, a cerut o păsuire de două săptămâni, deoarece ea vrea să dea examenele la facultatea de medicină. Lipseşte din actuala echipă acceptată în cantonamentul de la Izvorani şi deveanca Denisa Golgotă, care nu a mai găsit motivaţia pentru a se întoarce în sală. Decizia gimnastei de a renunţa la sportul de performanţă poate fi definitivă, deşi antrenorii din colectivul tehnic mai aşteaptă un semnal pozitiv din partea ei.
Avem confirmarea că nu vor mai fi alături de echipa naţională alte două sportive de la centrul devean: Ioana Crişan şi Carmen Ghiciuc, gimnaste care au concurat pentru România la ultimele competiţii, dar nu au reuşit să performeze, deşi cele două sportive aveau potenţial şi ar fi făcut posibil un rezultat bun pentru echipă la Campionatele Europene, singura competiţie care deşi amânată de forul continental în luna mai, ar putea fi reprogramată până la finalul acestui an.
Colectivul tehnic cu care gimnastele se vor pregăti la Izvorani este alcătuit din antrenorii Liliana Cosma, Florin Cotuţiu şi Nicolae Forminte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.