Tenis. Circuitele WTA şi ATP, suspendate până în iunie

19 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Federaţia internaţională de tenis de câmp anunţase iniţial că până pe 2 mai nu se joacă în circuitele feminin şi masculin, dar pe fondul evoluţiei pandemiei de coronavirus a anunţat alt termen. Astfel, nu se joacă tenis nici la feminin, nici la masculin, până pe 7 iunie!

Organizatorii turneului de la Madrid au anunţat printr-un comunicat oficial că anul acesta nu mai are cum să se dispute din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, turneele ATP şi WTA de la Madrid şi Roma au fost anulate, la fel ca turneele feminine de la Strasbourg şi Rabat, plus cele masculine de la Munchen, Estoril, Geneva şi Lyon.
O lovitură grea pentru omul de afaceri român Ion Ţiriac (foto), al cărui profit anual de pe urma turneului era estimat la aproape 35 de milioane de euro. Ion Ţiriac este patronul turneului de la Madrid din 2009, iar anul trecut a anunţat că va continua să organizeze competiţia în capitala Spaniei cel puţin încă 10 ani.
„Turneul nostru a fost numărul 1 în ultimii ani, dar nu mai putem ţine pasul cu Indian Wells, cu banii pompaţi de Oracle. Nu putem dubla preţul biletelor, dar putem construi o arenă nouă, mai încăpătoare. Madridul are nevoie de un teren de 10.000 de locuri”, a spus Ion Ţiriac, în primăvară lui 2019.
Următoarele turnee programate în circuitul WTA sunt cele de la Nottingham şi Rosmalen, care au ca dată de start 8 iunie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Handbal. Decizia ANAD se lasă aşteptată

La aproape patru luni de la izbucnirea scandalului de dopaj la echipa de handbal feminin Corona Braşov, Agenţia Naţională Anti-Doping...

Acord naţional în privinţa competiţiilor de fotbal din ţară

În contextul pandemiei COVID-19, prima concluzie a Grupului de Lucru format de FRF, LPF şi reprezentanţii cluburilor a fost unanimă:...

Veţel: la vremuri noi, reguli noi

Şi în comuna Veţel, COVID-19 a impus unele restricţii, conducerea publică supunându-se ordinelor dictate de starea de urgenţă.

Închide