Handbal. Decizia ANAD se lasă aşteptată

19 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La aproape patru luni de la izbucnirea scandalului de dopaj la echipa de handbal feminin Corona Braşov, Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) nu a reuşit să formuleze o decizie, deşi acest lucru era aşteptat să fie realizat săptămâna trecută.

Totul a fost anulat însă fiindcă nu s-a îndeplinit cvorumul în cadrul Comisiei care a analizat acest caz şi care trebuia să se întrunească şi să ofere verdictul. Motivul? Unul dintre membri, care lucrează şi la Ministerul Justiţiei, a fost nevoit să se autoizoleze după ce a anunţat ANAD-ul că la ministerul din care face parte are un coleg care e suspect de infectare cu coronavirus.
Şedinţa Comisiei a fost suspendată, deci şi cazul va fi reluat la o dată ulterioară, însă ANAD nu este presată de timp fiindcă regulamentele internaţionale specifică faptul că o agenţie internă are la dispoziţie şase luni, de la momentul în care a debutat un caz, pentru a oferi o decizie.
Verdictul pe care îl va anunţa ANAD nu va fi însă definitiv, agenţia internaţională anti-doping (WADA) având posibilitatea să facă apel dacă nu va fi mulţumită de sancţiunile dictate.
Vă reamintim că în luna noiembrie 2019, mai multe jucătoare de la Corona Braşov, unele dintre ele convocate şi la echipa naţională care participa la Campionatul Mondial din Japonia, au fost acuzate că au apelat la o terapie interzisă, cu laser intravenos, pe care au urmat-o în cadrul unei clinici medicale private din Braşov.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acord naţional în privinţa competiţiilor de fotbal din ţară

În contextul pandemiei COVID-19, prima concluzie a Grupului de Lucru format de FRF, LPF şi reprezentanţii cluburilor a fost unanimă:...

Veţel: la vremuri noi, reguli noi

Şi în comuna Veţel, COVID-19 a impus unele restricţii, conducerea publică supunându-se ordinelor dictate de starea de urgenţă.

Oricând avem nevoie de lectură

Nu ne este deloc uşoară existenţa în aceste zile, tot ce s-a întâmplat ne-a luat prin surprindere şi trebuie să...

Închide