Pregătirile pentru Jocurile Olimpice… merg înainte

19 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

În plină pandemie mondială de coronavirus, Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), şi-a continuat consultările pe tema Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. A fost organizată o videoconferinţă cu reprezentanţii Comitetelor Naţionale Olimpice din Europa, la care au participat din partea României: Mihai Covaliu – preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu – membru CIO pentru România, George Boroi – secretarul general al COSR, Florin Mişca – secretar general adjunct, Dragoş Tătaru – directorul Departamentului Sport şi Cristian Butariu – directorul Departamentului Relaţii Internaţionale şi Comunicare, din cadru COSR.

În discuţiile care s-au purtat, toţi reprezentanţii forurilor europene au apreciat mesajul optimist şi plin de încredere transmis lumii de CIO prin vocea preşedintelui Thomas Bach. Liderii Miscarii Olimpice din Europa au fost de acord că pregătirea sportivilor pentru Tokyo 2020 trebuie să continue în condiţii de siguranţă.
Reprezentanţii COSR au întărit susţinerea Mişcării Olimpice internaţionale şi împreună cu colegii şi omologii lor europeni au discutat despre problemele legate de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi despre faptul că sportivii trebuie să îşi continue pregătirea în măsura şi limitele siguranţei lor fizice.
În contextul în care Japonia şi-a întărit poziţia de a organiza Jocurile Olimpice, cu sprijinul membrilor G7 care au transmis un mesaj premierului Shinzo Abe, cu încrederea şi gestionarea cu multă precauţie a situaţiei de CIO, care şi-a consolidat mesajul prin aprinderea Flăcării Olimpice în Grecia, conform tradiţiei, toţi cei care au participat la discuţiile cu Thomas Bach au simţit susţinerea forului olimpic.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tenis. Circuitele WTA şi ATP, suspendate până în iunie

Federaţia internaţională de tenis de câmp anunţase iniţial că până pe 2 mai nu se joacă în circuitele feminin şi...

Handbal. Decizia ANAD se lasă aşteptată

La aproape patru luni de la izbucnirea scandalului de dopaj la echipa de handbal feminin Corona Braşov, Agenţia Naţională Anti-Doping...

Acord naţional în privinţa competiţiilor de fotbal din ţară

În contextul pandemiei COVID-19, prima concluzie a Grupului de Lucru format de FRF, LPF şi reprezentanţii cluburilor a fost unanimă:...

Închide