www.mesagerulhunedorean.ro

Taximetrist tâlhărit la marginea Petroşaniului

03 taxiMaximilian Gânju

Autorul unei tâlhării s-a folosit de un scenariu de film şi, după ce l-a plimbat pe un taximetrist, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Vulcan, prin cele mai izolate cotloane ale municipiului Petroşani, pe motiv că nu ştie adresa, l-a atacat cu un spray paralizant şi i-a furat banii din încasări. Tâlharul a fost prins de poliţiştii din Aninoasa, la nici 24 de ore de la comiterea faptei.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă iar tâlharul s-a dus într-o staţie de taxiuri din cartierul Aeroport din Petroşani şi i-a cerut unui taximetrist să facă o cursă până în Aninoasa. Individul a urcat în maşină şi pe drum, în zona cartierului Saşa, i-a spus şoferului să oprească la un bar care era închis. Apoi l-a băgat pe mai multe străduţe izolate de la periferie şi când a prins momentul prielnic l-a atacat pe taximetrist. ”La un moment dat l-a prins de umăr pe taximetrist şi i-a dat cu spray paralizant în ochi. Cum victima n-a mai putut reacţiona, suspectul i-a luat toţi banii din încasări şi a fugit. Taximetristul a cerut ajutor prin Serviciul de Urgenţă 112, iar poliţiştii din Petroşani au întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată”, spun surse din anchetă. Victima tâlharului a reuşit, de pe patul de spital, să le dea poliţiştilor semnalmentele şi au fost alertate şi celelalte structuri de poliţie din Valea Jiului, iar sâmbătă dimineaţa autorul fost prins la Aninoasa. Acesta încerca să se adăpostească la un prieten din localitate, însă o patrulă a Poliţiei Aninoasa l-a văzut pe o stradă şi în baza descrierii date de taximetrist, a trecut la legitimarea şi reţinerea individului.
”Suspectul, Cosmin Bălăceanu, de 33 de ani, din Petroşani, a fost reţinut şi predat Poliţiei Petroşani. Acesta a recunoscut fapta, avea asupra lui şi spray-ul paralizant. Este acuzat de tâlhărie calificată, iar pentru a i se proba fapta, a fost dus chiar şi la recunoaşterea din grup, s-a probat şi unde a cheltuit banii, sunt probe solide care-l incriminează”, au declarat poliţiştii.
Ieri, acesta a fost prezentat Judecătoriei Petroşani cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie, iar magistraţii au decis să îl trimită după gratii pentru 30 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.