Actualitate

Țara care a devenit paradisul pensionarelor

Gambia a devenit un paradis pentru pensionare, care se bucură de petreceri fabuloase alături de lo­calnicii tineri. Poate că există „po­vești de groază” despre băr­bații din Gambia, care profită de femei doar pentru o masă caldă, dar din ce în ce mai multe bătrânici întorc situația în favoarea lor.

Cred că toți au mulți bani
Bine ați venit în GRANbia (n. r. gran – prescurtarea de la „grannie” – bunică), paradisul Africii de Vest pentru pensionarii britanici care fac pe­trecerile din Magaluf (n.r.-faimoa­să stațiune turistică de pe insula Mallorca) să pară banale.
Juratul emisiunii „Bake Off”, Prue Leith, a declarat recent că această țară este un „adevărat Tinder pen­tru bătrâni”, după ce a fost șocată, în timpul unei vacanțe alături de soțul ei, de numărul mare al „fe­me­i­lor din Europa care se plimbă de mână cu tineri frumoși din Gambia”.
Savvy Jackie Simpson, în vârstă de 62 de ani, povestește cum a avut 15 iubiți în Gambia pe parcursul a șap­te ani, dar nu le-a dat nici un ban.
„Trebuie să fii atent,” avertizează ea. „Arată ei bine, dar nu sunt de în­cre­dere. Au impresia că ‘bătrân în­seamnă plin de bani’. Pentru mine este doar un pic de distracție, nu le văd ca fiind relații reale. Merg de două ori pe an acolo cu prietenele mele. Bărbații englezi sunt cam vul­gari, dar cei pe care i-am întâlnit în Gambia au fost romantici”, a ex­plicat ea.
Jackie povestește despre una dintre vacanțele petrecută alături de sora ei, Julie Ramsey, de 60 de ani, și alte trei prietene: „Ne place mu­zica reggae, iar de cele mai multe ori petrecem până la 5 dimi­neața!”

„Visul Tinder” pentru pensionare
Julie a mărturisit: „Mă văd de aproape trei ani cu un bărbat de 36 de ani din Gambia. Dar nu este o relație propriu-zisă. Nu mă vizitează în Anglia și nici nu ne vom căsători. I-am spus că nu am agonisit nimic.”
Pentru femeile de o anumită vârs­tă, care ar putea simți că au devenit invizibile pentru bărbații din Marea Britanie, Gambia poate părea într-adevăr „Visul Tinder”, a mai adău­gat Prue Leith.Într-adevăr, în cali­tate de turist european este impo­si­bil să mergi pe plajă fără fi cerută în căsătorie, complimentată sau fără a ți se oferi „adevărata ex­pe­ri­en­ța din Gambia” – ceea ce înseam­nă sex. În timp ce unora le oferă mai multă încredere în ele, totuși, Gambia are și o parte negativă.
Anul trecut, avocatul Lamin Ceesay, din Gambia, a fost con­tactat de sute de britanici devastați, care au căutat sfaturi după ce relațiile lor s-au destrămat, iar ei au rămas ruinați din punct de vedere financiar.
Avocatul a declarat că „astfel de tineri sunt peste tot și reprezintă o problemă pentru industria turis­tică”. „Ei se implică în astfel de relații doar pentru a ajunge în Marea Britanie. Dacă își dau seama că nu pot face asta, atunci încearcă să obțină altfel de lucruri – o mașină, o casă sau o sumă de bani lunară”, a adăugat el.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura