Actualitate

Campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII 7 APRILIE 2022

PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei!

Pentru un Viitor Sănătos

 

 

În 7 APRILIE, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății, finanțează și organizează campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII cu sloganul: PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei! Pentru un Viitor Sănătos. Ziua Mondială a Sănătăţii abordează în fiecare an câte un subiect de importanţă majoră, ce afectează sănătatea globală. În anul 2022, Ziua mondială a Sănătății este dedicată Sănătății Planetei noastre.

OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este și o criză de sănătate.

Deciziile noastre politice, sociale și comerciale conduc la criza climatică și de sănătate. Peste 90% dintre oameni respiră aer nesănătos rezultat din arderea combustibililor fosili. Evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații. Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultra-procesate și nesănătoase produc efecte pe două planuri (sănătatea oamenilor/ calitatea mediului): conduc la un val de obezitate, influențând numărul îmbolnăvirilor de cancer și bolile de inimă, și produc o treime din emisiile de gaze cu efect de seră. Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS va îndemna guvernele și publicul să împărtășească acțiunile despre pașii pe care îi întreprind pentru a proteja planeta și sănătatea lor și pentru a acorda prioritate bunăstării societăților.

Grupurile țintă ale campaniei sunt: populația generală, autoritățile publice, corporații, personalul din unități sanitare.

Scopul campaniei: informarea cu privire la importanța mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor și acțiunile urgente necesare pentru a menține oamenii sănătoși iar planeta mai puțin poluată.

Obiectivul campaniei este creșterea nivelului de informare despre acțiunile urgente necesare pentru a menține planeta și oamenii sănătoși și pentru a promova o mișcare de creare a societăților în care economiile se concentrează asupra sănătăți și bunăstării planetare și umane.

Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara, iar suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

 

 

Cu stimă,

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                                 MEDIC ȘEF DEPARTAMENT S.S.P.,

Ec. Mezei Ioan Sebastian                                            Dr. Ghiara Oana

 

 

COORDONATOR COMPARTIMENT,

Dr. Roșca Daniela

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura