Sute de angajaţi din căminele de bătrâni, „arestaţi” la sedii

13 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

De ieri, personalul care asigură serviciile de îngrijire pentru căminele de bătrâni, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copiii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara a intrat în izolare preventivă la locul de muncă sau la domiciliu.

Zeci de centre rezidenţiale
Consiliul Judeţean informează că personalul respectiv va sta o perioadă de două săptămâni în izolare, adică până în 26 aprilie 2020. Este vorba de 207 angajaţi care stau la locul de muncă în acest timp, în timp ce 242 se vor afla la domiciliu, în izolare.
Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara analizează posibilitatea achiziţionării serviciilor de cazare şi pentru cei 60 de angajaţi care formează personalul din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa, procedura derulându-se în conformitate cu prevederile ordonanţelor militare.
DGASPC Hunedoara administrează 20 de centre rezidenţiale, dintre care nouă găzduiesc 126 de copii, alte 10 centre rezidenţiale sunt destinate adulţilor cu dizabilităţi, aici fiind îngrijite 332 de persoane, iar un centru este dedicat persoanelor vârstnice, în care sunt internate 17 persoane.

Grijă pentru vârstnici
Şi în municipiul Hunedoara, au fost luate măsuri, potrivit Ordonanţei Militare nr. 8. Astfel, din weekend-ul trecut Primăria Hunedoara a pus la dispoziţia personalului medical de specialitate din cadrul Unităţii Administrative Medico-Sociale „Arsenie Boca”, a Căminului pentru Vârstnici din Hunedoara, dar şi a Adăpostului de Noapte, cu titlu gratuit, locuri de cazare, dar şi mese pentru toate cadrele medicale, în incinta unui hotel din mijlocul oraşului, respectând astfel cerinţele autorităţilor centrale exprimate în Ordonanţa Militară nr. 8. Primăria suportă aceste servicii, asigurându-le totodată şi transportul acestora de la hotel la locul de muncă, dar şi de la locul de muncă spre hotel.
„Încă de la izbucnirea acestei crize, am atras atenţia asupra necesităţii unor măsuri prin care să asigurăm protecţie celor care luptă în linia întâi împotriva acestui virus. Medicii şi cei care lucrează în sistemul medical sunt cei care asigură sănătatea, personalul medical este principala resursă în lupta împotriva noului coronavirus. Sunt alături de cadrele medicale din oraşul nostru, de familiile acestora, preţuim sănătatea tuturor, Dumnezeu să ne ajute să trecem cât mai bine peste această perioadă grea din viaţa noastră, a tuturor, dar în special a salvatorilor din prima linie, cadrele medicale”, a spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce zic primarii despre trimiterea salariaţilor în şomaj tehnic

Salariaţii din primării vor intra şi ei în şomaj tehnic, pe perioada stării de urgenţă. Lucrurile însă nu sunt încă...

Bobouţanu: „Nu am primit de la Consiliul Judeţean nici o pereche de mănuşi”

Spitalul din Hunedoara aşteaptă de câteva zile ca pacienţii depistaţi cu noul virus să fie preluaţi de Spitalul Judeţean de...

S-a umplut spitalul din Deva cu pacienţi COVID-19

În acest moment, spitalul din Deva nu mai poate primi pacienţi cu COVID-19, susţine Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei...

Închide