Ce zic primarii despre trimiterea salariaţilor în şomaj tehnic

13 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Salariaţii din primării vor intra şi ei în şomaj tehnic, pe perioada stării de urgenţă. Lucrurile însă nu sunt încă destul de clare. Adică, hotărârea de guvern se referă doar la personalul contractual. Se pare că guvernul va reveni cu modificarea hotărârii pentru a putea intra în şomaj tehnic şi funcţionarii publici, care sunt în numărul cel mai mare.

„Nu este o măsură corectă”
MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat câţiva primari din judeţ, cum vor proceda, pe cine vor lăsa în şomaj tehnic?
Primarul Devei, Florin Oancea, susţine că angajaţii de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, dar şi cei de la Creşă, de la Complexul Aqualand sunt în şomaj tehnic, deoarece nu sunt activităţi acolo. În total, peste 100 de persoane”, a declarat edilul şef Florin Oancea.
Primarul din Hunedoara, Dan Bobouţanu, spune că nu se ştie în prezent ce se întâmplă cu funcţionarii publici din primării. „Deocamdată avem cadru legal doar pentru personalul contractual, care poate intra în şomaj tehnic. Este o discrepanţă totală între salariaţi, între funcţionarii publici şi personalul contractual”, a spus acesta.
Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, a afirmat că „nu sunt de acord cu această decizie, să-i dăm în şomaj tehnic pe unii dintre angajaţii noştri. Nu este o măsură corectă. Oamenii sunt în prima linie, putem spune, în lupta contra noului virus. Avem nevoie de ei, trebuie ajutate persoanele din comună care au nevoie de alimente, de medicamente. Cine să le ducă, dacă nu cei din primărie? Aşa că nu mi se pare că şomajul tehnic este o soluţie, la Primăria Ilia”, a declarat primarul Marius Omotă.
În total, cele peste 1,2 milioane de bugetari din România au generat anul trecut cheltuieli de peste 120,5 miliarde de lei, adică 25,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 12 la sută din PIB, potrivit AMECO, baza de date a Comisiei Europene.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bobouţanu: „Nu am primit de la Consiliul Judeţean nici o pereche de mănuşi”

Spitalul din Hunedoara aşteaptă de câteva zile ca pacienţii depistaţi cu noul virus să fie preluaţi de Spitalul Judeţean de...

S-a umplut spitalul din Deva cu pacienţi COVID-19

În acest moment, spitalul din Deva nu mai poate primi pacienţi cu COVID-19, susţine Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Încă vă aşteptăm demisia domnule prefect!

În primul rând, sănătatea! Asta ar trebui să sune în minţile tuturor celor care răspund de vieţile noastre, în aceste...

Închide