Succes remarcabil al canotorilor români la Europene

Delegaţia României a câştigat şapte medalii la întrecerile Campionatelor Europene de la Glasgow, din nouă probe şi a încheiat pe locul 1 pe naţiuni.

”Aceste rezultate nu au venit de ieri… de undeva, ca şi cum ar fi venit cu avionul la Snagov. Aici este o muncă titanică, este o muncă de ani de zile. Eu sunt la al treilea mandat ca preşedinte al Federaţiei. Am preluat forul cu o sportivă rămasă după Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. Federaţia a trebuit să se descurce cum necum, fără un lot de băieţi desfiinţat în 2004, după Jocurile Olimpice de la Atena, când n-a adus rezultate. Rezultatele obţinute acum au venit după o muncă de nouă ani de zile”, a răspuns Elisabeta Lipă, preşedintele FR de Canotaj, care a urmărit această competiţie de acasă, preferând ca în locul ei să urce în avion un preparator fizic.
Lotul de băieţi a obţinut mai multe medalii decât fetele, totalizând patru, ceea ce reprezintă o altă premieră pentru ultimii 20-30 de ani. ”Ambiţia mea a fost să ridicăm din nou şi lotul de băieţi, având în vedere ce rezultate au avut de-a lungul timpului. Uşor, uşor, în timp am început cu calificare, cu finala a doua, mă săturasem să ne cânte muzica după ce şi şalupa ne lăsa în urmă. Iar asta nu că n-am fi avut sportivi sau antrenori care să-i pregătească, dar mentalitatea lor era că nu au de ce să ajungă la loturile mari, pentru că oricum nu au rezultate”, a declarat preşedintele FR de Canotaj.
Iată şi palmaresul sportivilor români la aceste întreceri de la Glasgow:
Medalii de aur: echipajul de dublu rame feminin, cel de patru rame masculin şi barca de opt plus unu feminin
Medalii de argint: echipajul de patru rame feminin – şi cel de dublu vâsle masculin
Medalii de bronz: dublu rame masculin şi cel de opt plus unu masculin

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.