ActualitateFlash

Studenţii curăţă Jiul

02 ecologizare jiu

Dana Istudor 

Peste 100 de studenţi din diferite zone ale ţării, inclusiv din Valea Jiului, participă în aceste zile la o amplă campanie de ecologizare a râului Jiu. Voluntarii speră să adune până la sfârşitul săptămânii circa 500 de saci de deşeuri menajere aruncate pe malurile apei de către familii care au gospodării în apropierea Jiului.

„Oraşul tău, casa ta”
Campania de ecologizare a început luni şi se va finaliza vineri, iar studenţii care participă sunt membri în Uniunea Naţională a Studenţilor din România. Acţiunea este susţinută de către Consiliul Judeţean Hunedoara, care asigură transportul voluntarilor. „Noi, studenţii, considerăm că este de datoria noastră să trezim spiritul civic al populaţiei. Prin această Campanie de Ecologizare începută aici, în Petroşani, vom încerca să aducem populaţia la stadiul de conştientizare, că viaţa sănătoasă înseamnă în primul rând, curăţenie. Moto-ul campaniei noastre este «Oraşul tău e CASA ta», a declarat Alina Sandu, coordonator de proiect. Studenţii vor să-i determine şi pe localnici să păstreze albia râului curată şi chiar i-au invitat la acţiunea de ecologizare alături de ei, însă invitaţia lor a rămas fără vreun ecou din partea celor care au gospodării pe malul apei.

Rampe clandestine de gunoi
Pe malul Jiului de Est, nu o dată au fost descoperite adevărate gropi clandestine de gunoi. Oamenii spun că, datorită faptului că zona este izolată, locaţia este preferată de mulţi, pentru a scăpa de resturile şi deşeurile provenite de firmele pe care le gestionează. În urmă cu circa un an de zile, pe Jiu, în zona Dărăneşti, doi tineri au fost prinşi în flagrant, pe când depozitau resturi de la mai multe animale sacrificate într-un abator clandestin, însă, în ciuda faptului că existau o mulţime de dovezi, cei doi au scăpat cu o amendă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura