Ştrandul din Deva, în aşteptarea startului estival

17 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Aflat în administrarea Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva, respectiv a Serviciului Administrare Baze Sportive şi de Agrement, Ştrandul Municipal Deva este vizitat în fiecare vară de mii de pasionaţi de distracţie. Cu toate că avem parte de un sezon atipic, îngrădit de o serie de restricţii şi se pare că şi de timpul ploios, se ia în calcul ca de luna viitoare locaţia să primească undă verde pentru circuitul estival.
„Suntem în proces de reparaţii şi executăm retuşuri prin vopsire, lucrări de mentenanţă etc. De asemenea, se vor face igienizări, s-a tuns iarba din incintă, iar băncile, vestiarele şi grupurile sanitare trebuie revizuite şi ele. După cum se ştie, în 2019 au fost montate aparate de clorinare a apei în casa pompelor. Sperăm ca până la finele lui iunie să terminăm planul de acţiuni, iar în funcţie de vreme şi alte posibile reglementări la nivel central, să punem ştrandul în funcţiune începând cu luna iulie. Din păcate, e şi un timp ploios deocamdată, iar episodul pandemic a ţinut deja lumea în casă destul de mult cât să intervină plictiseala. O bălăceală în zilele însorite ar fi numai bună pentru relaxare şi revigorarea tonusului, nu doar a celui fizic, prin înot, cât mai ales a celui psihic“, a afirmat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M.
Clienţii au la dispoziţie trei bazine cu apă, duşuri, cabine de schimb, terase şi puncte de alimentaţie publică, terenuri de volei, fotbal, zonă de fitness. În incinta ştrandului vor fi reactivate „Biblioteca de vară“, un punct de închiriere cărţi al Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“, un punct de prim-ajutor de la Crucea Roşie şi un punct de salvamari. Anul trecut, tarifele de acces au fost: intrare adulţi – 10 lei, intrare copii, elevi, studenţi, pensionari – 5 lei, închiriere şezlong – 10 lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răchitova: ploi cu daune, investiţii şi examene

De câteva zile, ploile s-au lăsat duse cam greu nu doar la nivel de judeţ, ci din întreaga ţară. Însă,...

Pesediştii lui Laurenţiu Nistor condamnă judeţul Hunedoara la subdezvoltare

Judeţul nostru este la un pas de a rata dezvoltarea cu fonduri europene! În această perioadă, în care alţii se...

Un ied salvat de pompieri

Ieri, pompierii au reuşit să salveze un ied căzut într-o fântână adâncă de aproximativ 15 metri. Cu ajutorul echipamentelor aflate...

Închide