Comunitate

Ştrandul din Deva, în aşteptarea startului estival

Magdalena Şerban

Aflat în administrarea Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva, respectiv a Serviciului Administrare Baze Sportive şi de Agrement, Ştrandul Municipal Deva este vizitat în fiecare vară de mii de pasionaţi de distracţie. Cu toate că avem parte de un sezon atipic, îngrădit de o serie de restricţii şi se pare că şi de timpul ploios, se ia în calcul ca de luna viitoare locaţia să primească undă verde pentru circuitul estival.
„Suntem în proces de reparaţii şi executăm retuşuri prin vopsire, lucrări de mentenanţă etc. De asemenea, se vor face igienizări, s-a tuns iarba din incintă, iar băncile, vestiarele şi grupurile sanitare trebuie revizuite şi ele. După cum se ştie, în 2019 au fost montate aparate de clorinare a apei în casa pompelor. Sperăm ca până la finele lui iunie să terminăm planul de acţiuni, iar în funcţie de vreme şi alte posibile reglementări la nivel central, să punem ştrandul în funcţiune începând cu luna iulie. Din păcate, e şi un timp ploios deocamdată, iar episodul pandemic a ţinut deja lumea în casă destul de mult cât să intervină plictiseala. O bălăceală în zilele însorite ar fi numai bună pentru relaxare şi revigorarea tonusului, nu doar a celui fizic, prin înot, cât mai ales a celui psihic“, a afirmat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M.
Clienţii au la dispoziţie trei bazine cu apă, duşuri, cabine de schimb, terase şi puncte de alimentaţie publică, terenuri de volei, fotbal, zonă de fitness. În incinta ştrandului vor fi reactivate „Biblioteca de vară“, un punct de închiriere cărţi al Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“, un punct de prim-ajutor de la Crucea Roşie şi un punct de salvamari. Anul trecut, tarifele de acces au fost: intrare adulţi – 10 lei, intrare copii, elevi, studenţi, pensionari – 5 lei, închiriere şezlong – 10 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura