Răchitova: ploi cu daune, investiţii şi examene

17 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

De câteva zile, ploile s-au lăsat duse cam greu nu doar la nivel de judeţ, ci din întreaga ţară. Însă, nu vor să plece până nu lasă şi urme, distrugând drumuri, în special. La Răchitova, de exemplu, lucrurile nu sunt grave, dar s-au înregistrat daune. Cu toate acestea, nu au putut pune frână investiţiilor.

„Pe o porţiune, la capătul asfaltului de la drumul judeţean ce face legătura cu Lunca Cernii, avem un drum de piatră ce a fost spălat, făcându-se nişte şanţuri. Ar mai fi stricate încă ceva drumuri săteşti, nu multe, dar se adună. Asfaltarea ar fi soluţia pentru ca astfel de drumuri să nu mai fie spălate. Nu au fost necazuri mai mari, deşi nivelul apei a fost destul de ridicat şi a plouat abundent. Localităţile aparţinătoare fiind situate sus, putem spune că suntem mai norocoşi decât alţii. În ţară am văzut că a fost prăpăd. Sper să nu se facă vremea şi mai rea. În gospodăriile oamenilor nu a ajuns apa”, a afirmat Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova.
Acesta a mai spus că dincolo de problema precipitaţiilor care nu se mai opresc, la căminul cultural din Boiţa continuă lucrările de reabilitare interioară, demarate din bugetul local, punându-se gresie şi zugrăvindu-se. Edificiul nu a mai suferit modificări majore de mult timp. Totodată, se mai aşteaptă un document de la AFIR pentru a se da drumul la investiţia ce vizează modernizarea dispensarului uman din bani europeni nerambursabili. Birocraţia este cea care dictează mereu, iar până nu se acoperă totul cu hârtii, munca în teren are de aşteptat. „Am mai prins în alocările bugetare asfaltarea a 300 de metri dintr-un drum din Vălioara şi un şanţ pe margine, dar abia după ce se termină cu ploile vom trece la treabă. Dacă e apă, facem lucrurile de mântuială şi nu e cazul. Nu sunt de acord cu aşa ceva”, a mai subliniat primarul din Răchitova.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pesediştii lui Laurenţiu Nistor condamnă judeţul Hunedoara la subdezvoltare

Judeţul nostru este la un pas de a rata dezvoltarea cu fonduri europene! În această perioadă, în care alţii se...

Un ied salvat de pompieri

Ieri, pompierii au reuşit să salveze un ied căzut într-o fântână adâncă de aproximativ 15 metri. Cu ajutorul echipamentelor aflate...

Când dai bani cu ţârâita, investiţia nu se mai termină

Vin bani pentru continuarea lucrărilor de reparaţii capitale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest...

Închide