Politica si administratie

Absolvenţii de clasa a VIII-a au scăpat de examene!

Ieri, aproximativ 3.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Hunedoara au susţinut cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională – la disciplina Matematică.

La această probă de examen au fost prezenţi 2.941 candidaţi, iar 246 nu s-au prezentat la examen. „Proba scrisă s-a desfăşurat în condiţiile prevăzute în metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Evaluare Naţională, cu respectarea procedurilor transmise de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Nici un elev nu a fost eliminat. În cazul unei candidate, care acuza senzaţii de disconfort abdominal, a fost necesară intervenţia echipei SMURD care a transportat eleva la spital unde a fost reţinută pentru investigaţii. În funcţie de evoluţia stării de sănătate, absolventa va putea susţine proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Naţională – 2020”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Astăzi, 66 de elevi vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.