Comunitate

Băiţa: examene într-o şcoală modernă

Magdalena Şerban

Elevii de clasa a VIII-a din comuna Băiţa nu au scăpat de emoţiile examenelor de Evaluare Naţională. Până în 22 iunie, ziua în care vor fi comunicate rezultatele, mai au puţin de aşteptat.
„Celor care au susţinut examenele din cadrul Evaluării Naţionale le doresc mult succes, iar de împliniri să se bucure şi pe mai departe. În ce ne priveşte, credem că alături de conducerea instituţiei şcolare am reuşit să le punem la dispoziţie un cadru optim pentru examinare, conform cu normativele sanitare în vigoare. Este o perioadă pe care foarte mulţi şi-o vor aminti peste ani şi ani, pandemia aceasta lăsând urme în vieţile tuturor, cu mic, cu mare. Şcoala generală din localitatea principală este una ce a fost inclusă într-un proiect de extindere, modernizare şi dotare, câştigat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II). Implementarea propriu-zisă a început în 2019 şi se va încheia în curând. Aşa că din toamnă, copiii se vor întoarce poate cu mai mult drag în bănci, plăcându-le ceea ce vor găsi aici. Este singura unitate de învăţământ gimnazial la nivel de comună, la Hărţăgani funcţionând grădiniţă şi şcoală primară. Elevii beneficiază de transport asigurat de trei microbuze dedicate. Ce mai vreau să specific este că am oferit un număr de 30 de tablete electronice conectate la Internet elevilor care nu sunt atât de norocoşi, încât să dispună de telefoane inteligente sau alte instrumente aduse de tehnica dezvoltată. Au mai fost primite şi două laptop-uri, plus alte 40 de tablete, sub formă de donaţie“, a afirmat Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa.
De precizat că peste 3.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţ s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea din iunie. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80 la sută în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura